19-03-2016 | Door Bram van Eijsden

Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike (Categorie 5):

Vandaag is Bram voor het eerst weer van start gegaan in de Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike 2016. Deze keer was de wedstrijd in Berlicum. Bekend terrein. Het vorig jaar reed Bram hier ook al een mtb wedstrijd.

We waren op tijd aanwezig en daardoor kon Bram mooi zijn verkenningsrondjes doen. Ook zijn fiets werd voorafgaande aan de wedstrijd nog technisch gecontroleerd. Tegenwoordig kun je tot 8 dagen voorafgaande aan een wedstrijd inschrijven. Dit wisten we niet en waren te laat met inschrijven. We hebben Bram vandaag dus bijgeschreven en daardoor moest Bram achteraan starten. Geen probleem, dat maakt het uitdagender. Veel inhalen dus. Goed voorbereid kon Bram aan zijn wedstrijd beginnen.

Bram startte vanaf de laatste startrij en was prima weg bij de start. volle gas heeft hij meteen een paar plekjes goed gemaakt. Want we wisten dat inhalen op het smalle, bochtige parcours moeilijk zou zijn. De technische stukken, afdaling, klim, drop en de zandbak vormden geen enkele uitdaging voor Bram. Dus was het een kwestie van steeds bij iemand in het wiel gaan hangen en het juiste inhaalmoment afwachten. Onderweg kwam Bram zijn wedstrijdmaatje van het vorig jaar tegen. Jelmer had het moeilijk en Bram vroeg hem mee in zijn wiel. Het lukte Jelmer niet om bij te blijven. Volgende keer lukt jou dat Jelmer! Bram is verder gefietst, hij heeft alles gegeven tijdens de wedstrijd en veel lol gehad. Uiteindelijk op een mooie 36ste plaats geeindigd. We weten niet 100% zeker of deze uitslag al gecorrigeerd is, maar dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Het was gewoon een toffe wedstrijd!

Na de wedstrijd was er nog de mogelijkheid om de hindernissen voor de techniek wedstrijd te proberen. Dit was erg leuk! En moeilijk wink emoticon

ook heeft Bram nog even gefietst op de Ghost Asket van Freek (MTB Baarlo). Dat is een supergave fiets, mag wel nog ietsje lichter