18-07-2016 NIEUWELINGEN |

Vanmiddag stonden 70 wielrenners nieuwelingen aan de start voor een koers van 66 km.
De Bergklimmers werden vertegenwoordigd door Pien Limpens (enige meisje in koers) en Cas Hochstenbach. Onder het toeziend oog van onze voorzitter gingen onder andere 6 Amerikanen van USA Cycling team, 7 Nederlanders en de rest Belgen om 15.00 uur van start.
Een prima georganiseerde koers, verreden op een zeer slecht wegdek met vele kieren en gaten. Oppassen dus. Maar daarbij kwam ook het feit dat erg lange klimmetjes en vals plat stukken in het parcours zaten.
Neem daarbij een drukkende weersoort en de moeilijkheidsgraad was bepaald. Dat bleek ook zo te zijn. Slechts 34 van de 70 renners haalden de eindstreep.

Pien merkte al snel dat het tempo hoog lag. Zij moest ook gelijk in ronde 1 uitwijken en verloor de aansluiting aan het peloton. Zij kwam niet meer bij de grote groep en werd gelijk in de 2e ronde uit koers gehaald.
Cas volgde het peloton doch moest in de 4e ronde een gaatje laten vallen nadat hij werd afgesneden in een bocht. Gevolg was een achterstand van 30 seconden bij de doorkomst.
Ondertussen waren al vele renners uit koers gehaald ivm te grote achterstand. Cas vond een compagnon die echter zijn tempo niet kon volgen. Alleen wist hij niet meer terug te keren in het peloton.
In de zesde ronde werd ook Cas uit koers gehaald.
De wedstrijd werd gewonnen door Ward van Dyck in 1.47,05 (gemiddelde 36,75 km) op 0,29 seconden door een Belgische renner die nipt het overgebleven pelotonnetje kon voorblijven (Limburger Melvin Lindelauf werd uiteindelijk zesde).
Pien en Cas hebben nog wat rondjes getraind en uitgefietst.