In bijzijn van de Rob Ruijgh Development Team sponsoren, clubsponsoren, vertegenwoordigers van de Limburgse wielersport en ouders werden de 9 leden van het Rob Ruijgh Development Team (RRDT) onlangs gepresenteerd te Sittard.

Onder leiding van de welbekende speaker Rien van Horik, nog wat schor van stem na zijn speakerdebuut in de Amstel Goldrace die door Mathieu van der Poel werd gewonnen, werden de renners een voor een gepresenteerd.

Niet eerder nadat de naamgever Rob Ruijgh uitleg over het ontstaan en voortgang van het RRDT had gegeven. Belangrijkste pijlers van het Team zijn Begeleiding (HoofdTrainers Rob Ruijgh, Peter Janssen en Martijn Kusters) gekoppeld aan het Rob Ruijgh Development Team, Wedstrijdprogramma (in Binnen- en Buitenland) en Facilitering (Trainingskampen, fietspositiemetingen, extra materiele zaken etc.)

Het Rob Ruijgh Development Team bestaat uit renners en rensters uit de categorieën nieuwelingen meisjes, nieuwelingen jongens, junioren dames en junioren heren van onze wielervereniging Wcl Bergklimmers, geselecteerd door de genoemde hoofdtrainers. 

De start van het seizoen is in elk geval al geweldig te noemen met overwinningen en podiumplaatsen voor verschillende leden van het RRDT. Met bovendien zelfs 2 klassieke overwinningen voor Maureen Arens in de Brabantse Pijl en Finn Roumen in de Omloop van de Kleine Hein. Iris Timmermans werd 2e in de Brabantse Pijl en Lars Rouffaer wist in de Omloop van de Kleine Hein zich ook op het podium te rijden met een 3e plaats. 2 Bergklimmers/Bergklimsters op het podium van een klassieker is als tientallen jaren geleden, zeer bijzonder dus. Maureen Arens en Lars Rouffaer wonnen bovendien allebei de 2-daagse Saar-Lux Challenge te Schengen (Luxemburg) en Uberhernn (Duitsland). 

Onder dankzegging van alle ondersteuning die het RRDT mag ondervinden van sponsoren, technisch kader, vrijwilligers en ouders werd de avond onder het genot van een drankje en hapje afgesloten.

Op naar een mooi vervolg van het wielerjaar 2019!

Foto’s van Roy Beckers