11-09-2016 NIEUWELINGEN |

Dit weekend 2 wedstrijden op het menu; op zaterdag in Koersel waar Bowen Adriaans en Luuk Herben aan de start stonden. Op zondag in Schoot-Tessenderlo waar Joyce en Kevin Arrammach en Kevin Hochstenbach aan het vertrek stonden.

In Koersel was een mooi glooiend parcours door de bossen uitgezet, ook prettig voor de toeschouwers want zo werd de felle zon mooi ontweken.
De laatste rechte lijn van zo’n kilometer liep gluiperig omhoog.

Er werd hard gekoerst, gelijk in de eerste ronden diverse lossers waarbij Luuk en Bowen zich relatief gemakkelijk in de hoofdmacht konden handhaven.
Luuk was hier en daar betrokken bij een ontsnapping maar geen enkele droeg ver.
Halfkoers over een afstand van 67 km nog geen afscheiding maar het slopende parcours zorgde ervoor dat hier en daar een renner de rol moest lossen.

Bowen had het flink zwaar en ook een paar keer een gaatje met anderen weer terug dichtgereden maar bleef koppig eraan hangen, als 1ste jaars een mooie prestatie op dit parcours.

Het ging dan toch op een massasprint eindigen en hierbij kon Luuk zich in de kop van het peloton klasseren, een 9e plaats.
Bowen eindige als 26e, als 1 na laatste van het peloton.

De 67 km werd gereden in 1 uur en 39 minuten, goed voor een gemiddelde van 40,5 km/uur.

Ploegleider Perry Adriaans

In Schoot weten ze wat het is koersen te organiseren. 68 km verdeeld over 17 ronden. De eerste ronde werd geneutraliseerd gereden ter kennismaking met het parcours waarop onvermijdelijk dus ook de kermis aanwezig was.

62 deelnemers waaronder de Bergklimmers Kevin en Joyce Arrammach en Cas Hochstenbach. De ronden werden telkens gereden in 5 minuten en tig seconden.
Opvallend veel toeschouwers zagen dat zich een leuke wedstrijd ontspon.

Er waren een aantal ontsnappingen die telkens na 1 of 2 ronden werden tenietgedaan. Het peloton bleef bij alle ontsnappingen binnen de 10 tot 20 seconden afstand doordat het tempo strak en hoog werd gehouden. Het parcours was vlak maar met vele bochten waaronder 180 graden bochten. Het hebben van bochtentechniek was dus erg belangrijk!

Voor Joyce was het tempo toch helaas erg hoog waardoor ze in de derde ronde uit koers werd genomen. Joyce heeft echter wel zonder nummer nog vele rondjes van de wedstrijd als training gereden.
Kevin en Cas fietsten erg alert en vooral ook vrijwel de hele wedstrijd goed voorin.

In ronde 11 ontsnapten 6 renners waaronder Melvin Lindelauf en ook Bram Wouters (zoon van ex raborenner Marc Wouters).

Kevin kreeg in ronde 12 te maken met kramp aan beide benen en geraakte op achterstand. Voor hem viel in ronde 13 het doek omdat de jury hem uit de wedstrijd haalde.

Uiteindelijk gingen 3 renners alleen in de laatste ronde er vandoor. Bram Wouters won de sprint voor Melvin Lindelauf.
Op 20 seconden finishten nummer 4 t/m 10.

Op 40 seconden van de winnaar kwam het peloton aanstormen voor de plekken 11 en verder. Cas heeft zijn trainingsarbeid van deze week uitbetaald gekregen door in een puike eindsprint plek 17 in de wedstrijduitslag voor zich op te eisen.

Van de 62 deelnemers werden 18 renners uit de wedstrijd gehaald waardoor er 44 finishers waren in een gemiddelde van 39,16 km p/u.

Voor ons als ouders en trainer was het prettig om te zien hoe de Bergklimmers hun clubkleuren hebben laten zien door attent voorin de fietsen.