Na in het wielerjaar 2019 de eerste samenwerkingen tussen de 3 verenigingen opgetuigd te hebben wordt in 2020 hier een vervolg aan gegeven en verder uitgebreidt.

Jl woensdag 2 oktober gaven de voorzitters Peter Bouwels (Wcl Bergklimmers), Stijn Kramer (TWC de Kempen) en Marc de Groof (TML-Dommelstreek) elkaar de hand om op allerlei niveau’s met elkaar nauw samen te gaan werken.

In 2020 sluit TML-Dommelstreek in de categorie Elite/Beloften aan bij de reeds aanwezige samenwerking Bergklimmers – De Kempen. Hierdoor ontstaat een circa 15 man sterke rennersselectie die de clubcompetitie gaat rijden alsmede praktisch alle Topcompetitiewedstrijden. Daarnaast een reeks U23 wedstrijden en open klassiekers in binnen- en buitenland.

Voor wat betreft de junioren-heren categorie wordt de samenwerking op Internationaal niveau verder gezet maar op nationaal niveau gesplitst in enerzijds de Bergklimmers en anderzijds de combinatie De Kempen – TML-Dommelstreek. Dit gezien de Bergklimmers een grote groep junioren in haar gelederen heeft en maximale kansen aan haar willen geven. In totaal zullen circa 20 junioren de combinatie gaan vormen.

Op junioren-dames niveau wordt de samenwerking met De Kempen voortgezet voor wat betreft de clubcompetitie dames (of de opvolger daarvan).
Op nieuwelingen-meisjes niveau wordt een nieuwe samenwerking met De Kempen opgezet.
In totaal zullen circa 7 junioren-dames en 5 nieuwelingen-meisjes de kern vormen.

Ook nieuw is de samenwerking op nieuwelingen-jongens niveau voor wat betreft het nationale programma. Samenwerking tussen de 3 verenigingen Bergklimmers – De Kempen – TML-Dommelstreek. Internationaal zullen De Kempen en TML-Dommelstreek met de Bergklimmers meeliften. Hier zullen circa 17 nieuwelingen de combinatie vormen.

Met bovengenoemde samenwerkingen wordt de zelfstandigheid van de 3 verenigingen bestendigd doch ontstaat ook een zeer sterke combinatie op allerlei niveau’s.
Op basis waarvan de jeugdrenners bij elke vereniging kunnen blijven doorgroeien via de niveau’s nieuwelingen, junioren, beloften, elite. Zowel voor heren als dames.
Hierdoor kansen biedend aan de renners en rensters met name woonachtig in de regio’s midden- en zuidoostbrabant alsmede midden- en zuidlimburg.

De voorzitters spreken uit in te staan voor een mooie, bloeiende en aansprekende toekomst voor alle 3 wielerverenigingen.

Vragen, opmerkingen cq informatie naar aanleiding van bovenstaande kunt u richten/verkrijgen via e-mail wtz@wclbergklimmers.nl
WTZ Wcl Bergklimmers