Toerafdeling2019-06-10T23:19:14+02:00

Laatst bijgewerkt op: 23 maart 2018

Onze Sponsoren

Toerafdeling Wcl Bergklimmers

Jaarplanning 2018

Het Toerseizoen 2018 loopt van zaterdag 3 maart tot zaterdag 27 oktober 2018. Elke zaterdag in dit seizoen is een gezamenlijke rit gepland. Op elke zaterdag rijden een A- en een B-groep. Deze ritten worden in de Toerafdeling apps aangekondigd. Deelname is mogelijk vanaf 15 jaar. Buiten het Toerseizoen rijdt de afdeling op zaterdagochtend mee met de reguliere clubtrainingen die voor alle leden vanaf categorie Nieuwelingen geschikt zijn.

De ritten

Tijdens de ritten rijdt minstens één “wegkapitein” mee die de route vooraf aankondigt via de app en tijdens de rit aanwijzingen geeft. Bij goed weer wordt een koffiestop halverwege gemaakt.

A-Groep: gemiddelde snelheid tussen 26 en 30 km p/u, afstanden tot 140 km, opbouwend in afstand en hoogtemeters. De A-groep start om 9:00 uur / aankomst 12:00 bij de start van het seizoen tot 13:00 of iets later als de langere ritten worden verreden.

B-Groep: gemiddelde snelheid 26 km p/u, afstanden tot 75 – 90 km. De B-groep start om 10:00 uur / aankomst ± 12:00-13.30 uur.

Alle ritten vertrekken vanaf de Sportzone Sittard, Tom Dumoulin Bike Park, bij de uitgang van parkeerplaats.

Indien de rit onverhoopt in verband met slecht weer niet doorgaat, wordt dit via de Toerafdeling 2018 app op de dag zelf doorgegeven om 8:00.

Regels Toergroep A

Regels opstellen voor het rijden van toerritten lijkt overbodig, maar de praktijk wijst uit dat ze noodzakelijk zijn. Het blijkt dat, met name bij de start van het seizoen, de onderlinge niveauverschillen van de deelnemers kunnen verschillen. Om de verschillen niet te groot te laten zijn wordt er enerzijds van elke deelnemer een minimaal niveau vereist. Anderzijds worden lengte en zwaarte van de tochten gedurende het seizoen opgebouwd zodat de conditie van de groep als geheel verbetert. Regelmatige deelname wordt daarom op prijs gesteld. Deelnemers met een betere conditie kunnen deze aanwenden door de anderen uit de wind te zetten en bij toerbeurt de koppositie over te nemen.  We rijden volgens het Samen-uit-samen-thuis-principe, er wordt in een groep gefietst.

  • Heuvelop kan iedereen in eigen tempo fietsen mits men bovenaan de heuvel op de anderen wacht. Op het vlakke wordt iedereen geacht met elkaar rekening te houden zodat de groep bij elkaar blijft.
  • De wegkapitein zal doorgaans voor in de groep rijden om de route aan te geven. Hij/zij houdt tevens oog op de rest van de groep. Indien het tempo te hoog is, dient iedereen zijn/haar tempo aan te passen aan de langzamere rijders.
  • Indien het onderlinge niveauverschil voorafgaand aan de rit of tijdens de rit te groot blijkt, kan in overleg met de wegkapitein besloten worden de groep te splitsen in een langzamere en een snellere groep. Zo kan iedereen met plezier de rit voortzetten.

We starten en eindigen elke rit bij het Tom Dumoulin Bike Park op de Sportzone in Sittard. Indien je de groep eerder wenst te verlaten omdat je een blessure hebt, de man met de hamer bent tegen gekomen, een hongerklop hebt opgelopen of minder tijd hebt ingepland, kunt je dat bij de wegkapitein aangeven. In onderlinge afstemming kunt je een andere route kiezen.

Iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid van overige weggebruikers en de andere leden van de groep. Onderweg seinen we voor obstakels op of aan de zijkant van de weg. Zo waarschuwen we elkaar en zorgen we voor veiligheid. Rijders voorin of achterin de groep geven tijdig aan wanneer overig verkeer van achteren of van voren nadert. Wanneer we langzamer verkeer naderen bellen we of roepen we. We houden ons aan de normale verkeersregels: op wegen waar we overig verkeer niet hinderen rijden we met maximaal twee personen naast elkaar. Bij wegversmallingen en op smallere of tweebaans fietspaden rijden we achter elkaar.

De wegkapitein is aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen en tevens de verantwoordelijke vertegenwoordiger van de club.

Overige regels:

  • Deelnemers dienen te beschikken over een deugdelijke racefiets, helm en reserve bandjes.
  • Het minimale niveau houdt in dat men in staat is 2,5 uur te fietsen in het tempo van de betreffende groep.
  • Er wordt gedisciplineerd gefietst waarbij de veiligheid van de groep voorop staat.
  • Leden van Wcl Bergklimmers dragen clubkleding.
  • Introducés mogen tweemaal meefietsen.
  • Deelname vanaf 15 jaar (Nieuwelingen). Bij deelname door een Nieuweling graag vooraf overleg met de wegkapitein over niveau en ervaring van de deelnemer.

Regels Toergroep B

Regels opstellen voor het rijden van toerritten lijkt flauw, maar de praktijk wijst uit dat ze noodzakelijk zijn. We rijden geen toerritten om onderlinge krachtsverschillen te meten. Wil je graag op een hoger niveau fietsen dan kun je bij de Toergroep A terecht. Of als je je krachten wil meten met anderen dan raden wij aan contact op te nemen met de Amateur- of Masterafdeling van onze club. De Toergroep B richt zich met name ook op de beginnende Toerder. 

De wegkapitein zal doorgaans voor in de groep rijden om de route aan te geven. Hij/zij houdt tevens oog op de rest van de groep. Indien het tempo te hoog is zal hij dat aangeven en zich laten uitzakken. In dat geval dient iedereen zijn/haar tempo aan te passen aan de rest.
We starten en eindigen elke rit op de Sportzone in Sittard. We passen de tocht onderweg aan als iemand het wat moeilijker heeft, of iemand dient eerder thuis te zijn. 

Iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid van overige weggebruikers en de andere leden van de groep. Onderweg seinen we voor obstakels op of aan de zijkant van de weg. Zo waarschuwen we elkaar en zorgen we voor veiligheid. Rijders voorin of achterin de groep geven tijdig aan wanneer overig verkeer van achteren of van voren nadert. Wanneer we langzamer verkeer naderen bellen we of roepen we.

We houden ons aan de normale verkeersregels: op wegen waar we overig verkeer niet hinderen rijden we met maximaal twee personen naast elkaar. Bij wegversmallingen en op smallere of tweebaans fietspaden rijden we achter elkaar. De wegkapitein is aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen en tevens de verantwoordelijke vertegenwoordiger van de club.

Overige regels:
– Deelnemers dienen te beschikken over een deugdelijke racefiets, helm en reserve bandjes.
– Er wordt gedisciplineerd gefietst waarbij de veiligheid van de groep voorop staat.
– Leden van Wcl Bergklimmers dragen clubkleding.
– Introducés mogen twee maal meefietsen, daarna kan ook uiteraard maar dan als Bergklimmers-lid.
– Deelname vanaf 15 jaar (Nieuwelingen).

Het belangrijkste is een goed humeur meenemen en zin hebben om te fietsen!

Belangstellende tourders die een zaterdag willen meefietsen voor een volgende tourrit zijn van harte welkom. Vertrek stipt 10.00 uur van het Tom Dumoulin Bike Park.
Bij twijfel of vragen: bel Hugo Kamps 06-4290 7310.

 

Lid worden?

Klik hier!

Informatie nodig?

E-Mail

Meeste recente berichten

409, 2019

Uitslagen Interclubwedstrijd

september 4th, 2019|

Hieronder staan de uitslagen van de koppeltijdrit en individuele tijdrit van 3 september jl. De parcourslengte is 3,967 km. Dit is een onofficiële tijdwaarneming. Koppel Tijdrit   Individuele Tijdrit

2208, 2019

***Inschrijven CKS laatste dag!***

augustus 22nd, 2019|

Beste (aspirant)clubleden, Vandaag is de laatste dag dat men zich kan inschrijven voor de clubkampioenschappen voor aanstaande zaterdag.   Inschrijfformulier Clubkampioenschappen http://eepurl.com/gdlDMX Graag tot zaterdag.

Trainen 

Vanaf het moment dat in eind maart de klok omgaat totdat eind oktober de klok weer teruggaat wordt er getraind door Wcl Bergklimmers. De Toerafdeling traint net als alle andere categorieën elke dinsdag en donderdag van 18:45 uur tot 21:00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard. Er wordt vooraf afgesproken waar welke groep kan trainen. Dit om de veiligheid van alle renners en bezoekers zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. 

Trainen gebeurt onder het toeziende oog van gecertificeerde trainers (WT1 t/m WT3).

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com