Toerafdeling2019-11-07T19:39:17+01:00

Laatst bijgewerkt op: 8 november 2019

Onze Sponsoren

Toerafdeling Wcl Bergklimmers

Jaarplanning 2019

Het Toerseizoen 2019 loopt van zaterdag 2 maart tot zaterdag 26 oktober 2019.
Elke woensdag en zaterdag in dit seizoen is een gezamenlijke rit gepland. Op elke zaterdag rijden een A- en een B-groep. 1 een keer per maand rijden de groepen een gezamenlijke tocht. Dit is op de 1ste zaterdag van de maand. Alle ritten worden in de Toerafdeling app aangekondigd. Buiten het Toerseizoen rijdt de afdeling op zaterdagochtend mee met de reguliere clubtrainingen die voor alle leden vanaf categorie Nieuwelingen geschikt zijn.

Belangstellende toerders die een woensdag of zaterdag willen meefietsen voor een tourrit zijn van harte welkom.
Bij twijfel of vragen: bel Hugo Kamps 06-4290 7310.

De ritten
Tijdens de ritten rijdt minstens één “wegkapitein” mee die de route vooraf aankondigt via de app en tijdens de rit aanwijzingen geeft. Bij goed weer wordt een koffiestop halverwege gemaakt.

We starten en eindigen elke rit bij het Tom Dumoulin Bike Park op de Sportzone in Sittard. Indien je de groep eerder wenst te verlaten omdat je een blessure hebt, de man met de hamer bent tegen gekomen, een hongerklop hebt opgelopen of minder tijd hebt ingepland, kunt je dat bij de wegkapitein aangeven. In onderlinge afstemming kunt je een andere route kiezen.

woensdag groep: Gemiddelde snelheid 26Km/uur er wordt dan om 19.00uur vertrokken. Afstanden variëren in afstemming met de aanwezige renners.
A-Groep: gemiddelde snelheid tussen 26 en 30 km p/u, afstanden tot 140 km, opbouwend in afstand en hoogtemeters. De A-groep start om 9:00 uur, aankomst 12:00 bij de start van het seizoen tot 13:00 of iets later als de langere ritten worden verreden.
B-Groep: gemiddelde snelheid 26 km p/u, afstanden tot 75 – 90 km. De B-groep start om 10:00 uur, aankomst ± 12:00-13.30 uur.
Indien de rit onverhoopt in verband met slecht weer niet doorgaat, wordt dit via de Toerafdeling app door gegeven. Op de woensdagen voor 17.00 en op de zaterdagen voor 19.00 uur.

Algemeen

• Deelnemers dienen te beschikken over een deugdelijke racefiets, helm en reservebandjes.
• Er wordt gedisciplineerd gefietst waarbij de veiligheid van de groep voorop staat.
• Leden van WCL-Bergklimmers dragen clubkleding.
• Introducés mogen viermaal meefietsen, daarna kan ook uiteraard maar dan als Bergklimmers-lid.
• Deelname vanaf 15 jaar (Nieuwelingen).

1. Verkeersregels
Leden van WCL-bergklimmers gedragen zich als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd.
2. Respect en sociaal gedrag
Leden van WCL-bergklimmers respecteren medeweggebruikers en de natuur. Iedereen dient zich te realiseren dat wij ons sociaal dienen te gedragen in het verkeer omwille van de goede naam van onze vereniging, sponsoren en de wielersport in het algemeen. Daarnaast dient zowel de veiligheid van de eigen groep als die van de overige weggebruikers te worden gerespecteerd. Wees altijd een heer of dame in het verkeer. Bedank andere weggebruikers die ruimte maken.
3. Communicatie met andere weggebruikers
Een bel is wettelijk verplicht. Waarschuw voorliggers tijdig. Denk aan het grote verschil in snelheid. Bel niet allemaal. De eerste twee of vier zijn ruim voldoende. Passeer rustig.

4. Inhalen op het fietspad
De voorste rijders geven aan hoeveel rijders er aan komen. De laatste rijder geeft aan dat hij de laatste is en bedankt voor de medewerking.
5. Concentratie
Rijdt niet met losse handen midden in de groep. Doe dat alleen in de laatste positie! Kijk niet om tijdens het gesprek. Let op je voorgangers en kijk een aantal rijen vooruit. Blijf ook zelf opletten en steek nooit blindelings over. Ook niet als een ander “kom maar” of “rijden” roept. Dat betekent echter ook niet zomaar in de remmen gaan en stoppen.
6. Route
De regel voor wat betreft de route is eenvoudig: Gezamenlijk wordt er van te voren besproken waar de rit heen gaat.

7. Tempo op kop
Houdt hetzelfde tempo aan en blijf naast elkaar rijden met de stelregel: “De sterkere past zich aan aan de zwakkere”.
Waarschuw voor obstakels, takken, gaten in de weg of paaltjes. Wijs ze aan. Pas zo nodig het tempo aan.
8. Aanzetten na een bocht
De koprijders moeten rustig het tempo opvoeren en na volledige aansluiting “compleet” kan er weer tempo gemaakt worden. Dat betekent niet aanzetten of op de trappers gaan staan als je op kop rijdt.
9. Snelheid gekozen groep respecteren
Als leden tijdens een rit door gebrek aan belangstelling binnen één van de tempo groepen besluiten met een andere groep mee te rijden, hebben zij de verplichting de snelheid van de gekozen groep te respecteren.

10. Pech onderweg
Rustig uitrijden, niet plotseling remmen. Ga in de berm staan of aan de uiterste zijkant van de weg. Blokkeer de weg niet en blijf opletten op het overige verkeer. Help elkaar zodat het sneller verholpen is.

Het bestuur hecht eraan dat naleving van dit beleid zal leiden tot verhoging van het fietsplezier voor iedereen en dat dit alleen succesvol kan zijn als iedereen ook bereid is zijn/haar bijdrage aan dit beleid te leveren. Benader elkaar met respect. Pas je gedrag/snelheid aan, aan de groep en herinner mederijders aan de gemaakte afspraken, wanneer zij deze tijdelijk vergeten zijn.

 

Lid worden?

Klik hier!

Informatie nodig?

E-Mail

Meeste recente berichten

409, 2019

Uitslagen Interclubwedstrijd

september 4th, 2019|

Hieronder staan de uitslagen van de koppeltijdrit en individuele tijdrit van 3 september jl. De parcourslengte is 3,967 km. Dit is een onofficiële tijdwaarneming. Koppel Tijdrit   Individuele Tijdrit

2208, 2019

***Inschrijven CKS laatste dag!***

augustus 22nd, 2019|

Beste (aspirant)clubleden, Vandaag is de laatste dag dat men zich kan inschrijven voor de clubkampioenschappen voor aanstaande zaterdag.   Inschrijfformulier Clubkampioenschappen http://eepurl.com/gdlDMX Graag tot zaterdag.

Trainen 

Vanaf het moment dat in eind maart de klok omgaat totdat eind oktober de klok weer teruggaat wordt er getraind door Wcl Bergklimmers. De Toerafdeling traint net als alle andere categorieën elke dinsdag en donderdag van 18:45 uur tot 21:00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard. Er wordt vooraf afgesproken waar welke groep kan trainen. Dit om de veiligheid van alle renners en bezoekers zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. 

Trainen gebeurt onder het toeziende oog van gecertificeerde trainers (WT1 t/m WT3).

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com