Nadat in de winter 2018/2019 de ambitie door Wcl Bergklimmers werd uitgesproken om op middellange termijn een club van formaat te willen zijn, zijn in 2019 inmiddels de nodige stappen gezet.
Met de oprichting van het Rob Ruijgh Development Team werden de categorieen nieuwelingen en junioren m/v door oa Rob Ruijgh met raad en daad ondersteund.
Ook de clubtrainingen werden in 2019 naar een hoger niveau getilt.

Doel voor seizoen 2020 was en is de technische omkadering van de diverse categorieen junioren/nieuwelingen m/v door met name oud-renners cq personen met ruime ervaring in de desbetreffende categorieen in te vullen.

Rob Ruijgh: “in de loop van 2019 heb ik mijn gedachten laten gaan over de huidige organisatie en gemeend met name oud-renners te interesseren om onze jonge renners en rensters naar een hoger niveau te gaan begeleiden. Met de kennis en kunde van deze oud-renners denken we dit te kunnen bewerkstelligen.
Verheugd ben ik dan ook te kunnen aankondigen dat oa Sjors Salentijn, Maikel Paas, Glenn Crauwels en ikzelf in grote en minder grote mate een ploegleidersrol in 2020 zullen gaan spelen.
Binnenkort zullen we nog meer namen van personen gaan vrijgeven die in het Bergklimmerskader worden opgenomen.
Met oa bovengenoemde personen verwacht ik dat de Bergklimmers in 2020 een nieuwe kwaliteitsslag kunnen realiseren”.

De ingeslagen weg van meer en grotere internationale wedstrijden en etappewedstrijden zal worden vervolgd zoals ook de samenwerkingen met TWC de Kempen, TML Dommelstreek, TWC Maaslandster en Wielervereniging Stordahl (Noorwegen).

Naast de nieuwelingen- en juniorencategorieen m/v zal ook het Elite/Beloften-team een prominentere rol in 2020 gaan spelen.
Een mooi wedstrijdprogramma (clubcompetitie/topcompetitie/U23-wedstrijden oa) ligt ook voor hen klaar onder de deskundige en al jaren in functie zijnde ploegleiders Ron Drent, Roger Verhaegh en Rob Hoogenberg en soigneur Ankie Smeets.

Vragen, opmerkingen cq informatie naar aanleiding van bovenstaande kunt u richten/verkrijgen via e-mail wtz@wclbergklimmers.nl

WTZ Wcl Bergklimmers