Vandaag openingsrit van de toerafdeling wcl Bergklimmers. Deze ochtend verzamelde zich een kleine 13-tal leden voor de openingsrit van de toerafdeling. 3 leden (Peter Schmitz, Jurgen Venmans, Lucas Janssen) vertrokken onder leiding van Lucas Janssen voor een mooie rit door het Heuvelland, de resterende 10 leden (Jos van de Linde, Robert Wendler, Tanne Coenen, Jordi Vaassen, Frank en Martijn van der Meulen, Guus Lemmens, Rob Verhulst, Petra en Pepito Boels) vertrokken onder leiding van Pepito Boels voor een toerrit naar het noorden.

Via Grevenbicht, Roosteren, Echt werd koers gezet richting Maria Hoop. Dit stuk van de route verliep vrij vlot ivm wind in de rug, echter vanaf Maria Hoop werd er koers gezet in richting van Brunssum en stond de wind recht op de kop en moest er goed worden samengewerkt om de vaart er in te houden. Ook de kleinsten onder ons deden goed hun best om geen gaten te laten vallen.

Via Hillensberg werd ons laatste klimmetje aangestuurd en mocht iedereen even testen hoeveel kracht zij of hij nog in de benen had. Hierna werd er gezamenlijk in richting van de Sportzone gefietst. Al met al was het een mooie rit, waarin iedereen zich netje aan de regels heeft gehouden qua seingeving en verkeersregels.

Volgende week zaterdag 9:00 uur staat de tweede rit van het seizoen op de planning. Hopende jou volgende week zaterdag te mogen verwelkomen bij de toerafdeling van Wcl Bergklimmers.

Pepito Boels