Onze Sponsors

TOM DUMOULIN BIKE PARK CUP

Powered by Webu Environment en Wielersport Math Salden

Dit jaar zullen de Tom Dumoulin Bike Park Cup-wedstrijden weer georganiseerd worden en wel vanaf woensdag 20 Maart. De eerste wedstrijden zullen nog starten met de baanverlichting.  

Wij danken de firma’s Webu Environment en Wielersport Math Salden voor haar financiele ondersteuning voor deze trainingswedstrijden.

Evenals vorig jaar zullen wederom 2 wedstrijden tegelijkertijd worden verreden.

Hierdoor kunnen de deelnemers meer naar niveau ingedeeld worden. In overleg met en na akkoord van de organisatie kunnen renners/rensters eventueel een stapje lager/hoger geplaatst worden zodat iedereen op niveau kan fietsen en het voor iedereen aantrekkelijk is. Hierdoor hopen we 2 leuke wedstrijden per keer te zien want de wielercircuits in combinatie met de wind blijken bij de deelnemers toch flink in te hakken.

Categorie:
Categorie 1: (vanaf geboortejaar 2002): Profs/Elite/Beloften/Amateurs/ Masters/Sportklasse/Junioren met wedstrijdlicentie (NL/D/B etc.) en recreanten tot 40 jaar zonder wedstrijdlicentie
Categorie 2: Nieuwelingen (geboortejaar 2003 en 2004), dames (nieuwelingen t/m elite) met wedstrijdlicentie en recreanten zonder wedstrijdlicentie vanaf 40 jaar

De wedstrijdduur van categorie 1 bedraagt 1 uur + 3 ronden, die van categorie 2: 50 minuten + 3 ronden.
Start om 19.00 uur voor beide wedstrijden.

Er zijn cadeau-/waardebonnen voor de 1ste 3 renners in de uitslag van beide wedstrijden.

Kosten:
Inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt € 5,- en voor Bergklimmers-leden € 4,-.
In totaal zullen 2×19 wedstrijden worden georganiseerd (afhankelijk van de weersomstandigheden). 

Afgelastingen:

Indien de weersomstandigheden van dien aard zijn dat de wedstrijden dienen te worden afgelast dan zal hierover bericht verschijnen op het FaceBook kanaal en Website van Wcl Bergklimmers. 

De organisatie TOM DUMOULIN BIKE PARK CUP-wedstrijden.

 

Parcours 3 (Buiten ring)

Parcours 7 (2e ring)

Aankomende Wedstrijden

TDBP CUP 2019 #10

29 mei @ 19:00 - 20:30

TDBP CUP 2019 #11

12 juni @ 19:00 - 20:30

TDBP CUP 2019 #12

19 juni @ 19:00 - 20:30

 

Hammer Youth

Op zaterdag 8 juni 2019 organiseert Wcl Bergklimmers voor de 3e maal de HAMMER YOUTH.

Dit zijn jeugdwedstrijden voor de categorie 1 tot en met 7.

Naar verwachting zullen ruim 300 jeugdwielrenners uit geheel Nederland maar ook Belgie, Luxemburg, Duitsland, Wales en Denemarken hun opwachting op het prachtige Tom Dumoulin Bike Park maken. Eind januari zijn reeds 270 jeugdwielrenners ingeschreven, een unicum!

Inmiddels is deze jeugdwedstrijd uitgegroeid tot de grootste in Nederland, licht vooraf gegaan door het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar zullen maar liefst 10 van de 12 Nederlandse Jeugdkampioenen (eind januari) aan het vertrek staan. Een prima voorbereiding voor de jeugdrenners om de vorm aan te scherpen richting het Nederlands Kampioenschap 1 week later te Ameide. 

De HAMMER YOUTH wordt in het raamwerk van de HAMMER LIMBURG georganiseerd. De spectaculaire profwedstrijden waar een groot aantal UCI-Profteams zoals Sunweb, Jumbo Visma, SKY, Mictchelton-Scott etc. aan meedoen.

De jeugdwedstrijden worden op dezelfde wijze opgezet als de grote profwedstrijd later op de dag op hetzelfde Tom Dumoulin Bike Park.
Ook de jeugdrenners zullen dit jaar hun naam op het inschrijfbord op het inschrijfpodium gaan schrijven, een speaker zal enkele deelnemers naar hun ambities gaan vragen.

Nieuw in 2019 is dat voor de 1ste maal het parcours in de andere richting wordt afgelegd. Hierdoor kan de gevreesde kasseienweg in het parcours worden opgenomen en dit zal zorgen voor een verbrokkeld peloton! De jeugd categorie 1 t/m 4 zal halfweg de kasseienstrook hier vanaf gaan en de weg vervolgen richting de top van de heuvel over de asfaltweg (voor diegenen die vorig jaar hebben gefietst, dit was vorig jaar de afdaling!). De jeugd categorie 5 t/m 7 blijft op de kasseienweg tot helemaal bovenaan de top van de heuvel. Een stukje Ronde van Vlaanderen in Zuid-Limburg met het bedwingen van de ‘Patersberg’ elke ronde! 

Voor aanvang van de eerste wedstrijd vind er nog een gezamenlijke parcoursverkenning met profploegbegeleiding plaats waarbij conform afspraak met HAMMER LIMBURG ook profrenners aanwezig zullen zijn.
De jeugdwedstrijden vangen om 09.50 uur aan met de jongste categorie 1.

In de pauze na categorie 4 vind wederom een parcoursverkenning plaats voor categorie 5 t/m 7 conform de 1ste verkenning wat in de ochtend heeft plaatsgevonden. Let op: het parcours van categorie 5 t/m 7 is iets anders als het parcours van categorie 1 t/m 4! 

Vanaf 12.05 uur vinden dan de laatste jeugdwedstrijden plaats met de start van categorie 5.

De huldigingen zullen vanaf circa 15.05 uur op het grote HAMMER LIMBURG podium gaan plaatsvinden.
Ook hier zullen profs onderdeel van de huldiging gaan uitmaken.

Bijzonder aan de HAMMER YOUTH is dat elke jeugdrenner/jeugdrenster onderdeel van een Profploeg uitmaakt. Voor zijn/haar Profploeg kan de jeugdrenner/jeugdrenster punten halen voor het ploegenklassement.
De 1ste 3 ploegen in het ploegenklassement ontvangen een ere-medaille.

Tevens kunnen de renners/rensters tijdens/na de HAMMER YOUTH handtekeningen e.d. scoren van de diverse bekende profs die daarna aan de HAMMER LIMBURG puntenwedstrijd gaan deelnemen.

LET OP: door de grote deelnemers aantallen is het van belang dat de loting vlot en soepel verloopt om het vastgestelde tijdschema te volgen.
Vandaar dat de volgorde van opstellen renners/rensters reeds is bepaald en van toepassing op alle renners/rensters, een en ander conform de reeds uitgebrachte Technische Gids HAMMER YOUTH.

De deelnemers met rugnummer eindigend op … mogen zich als eerste opstellen. Daarna het cijfer …. en tenslotte … (loting 2019 nog te bepalen)

De complete omschrijving/reglementering van de HAMMER YOUTH vind u hier terug >> LET OP: is nog van 2018 (een versie 2019 wordt opgesteld) en laten we voorlopig staan om een indruk te verkrijgen: Technische Gids HAMMER YOUTH – 2018

Wij wensen alle renners/rensters heel veel plezier toe tijdens deze mooie zaterdag!

Organisatie HAMMER YOUTH

Inschrijving / Afmelding

Inschrijvingen geschiedt via MIJN KNWU door de Nederlandse jeugdrenners/rensters.
Buitenlandse jeugdrenners/rensters kunnen zich aanmelden via algemeen@wclbergklimmers.nl onder vermelding van voor- en achternaam, woonplaats en UCI-nummer.

Tot 5 dagen voor de wedstrijddatum kan via MIJN KNWU digitaal ingeschreven worden. Tot 1 dag voor de wedstrijddatum kan de aanmelding alsnog geschieden via algemeen@wclbergklimmers.nl echter startgelegenheid is niet gegarandeerd.
Het advies is om per direct in te schrijven gezien de gerede verwachting is dat 1 of meerdere categorieen wellicht volgeboekt zullen worden.

Inschrijven (MIJN KNWU)
Inschrijven (E-MAIL)

Parcours

Afstand

Categorie Afstand (km) Ronden Samenstelling
1 7.200 3 Maximaal 35 renners/rensters
2 9.600 4 Maximaal 45 renners/rensters
3 12.000 5 Maximaal 45 renners/rensters
4 14.400 6 Maximaal 55 renners/rensters
5 19.200 8 Maximaal 60 renners/rensters
6 24.000 10 Maximaal 70 renners/rensters
7 28.800 12 Maximaal 75 renners/rensters

 

 

Trainingswedstrijden

Het wegseizoen 2019 nadert met rappe schreden.

Nog 1 veldrit in kader van Lars Toma Cup te Watersley Sittard-Geleen en de wegwielrenners gaan weer los voor een nieuw wegseizoen 2019.

Na Megaland Landgraaf (Maaslandster) in 2017, Herungerberg in Venlo (TWC Noord-Limburg) in 2018 is het nu Wcl Bergklimmers die op het Tom Dumoulin Bike Park tekent voor de organisatie van 4 Trainingswedstrijden 2019.

Er wordt op 3 zondagen gekoerst en uitzonderlijk op 1 zaterdag. Deze zaterdag is het gevolg van de voetbalwedstrijd die Fortuna thuis op zondag voetbalt. Op hetzelfde voorziene tijdstip als de wielerwedstrijden.

Zoals het er nu naar uitziet zullen deelnemers uit Limburg, Brabant en daarbuiten alsmede uit Belgie en Duitsland aan de start verschijnen.

De wedstrijden worden elke weekend met 5 minuten verlengd. Elk weekend is het parcours ook anders.

Omdat de Limburgse junioren en nieuwelingen van de 5 Limburgse wielerverenigingen in het laatste Trainingswedstrijdweekend van 24 februari hun traditionele gezamenlijke trainingswielerweekend afwerken is de programmering van die dag anders! 

Inschrijfkosten zijn € 3,- per persoon. De jeugd categorie 1 t/m 7 mogen gratis deelnemen.

Met betrekking tot de jeugdwedstrijden: dit zijn Trainingsjeugdwedstrijden, dat wil zeggen dat deze wedstrijden in de vorm van training wordt gereden waarbij ook jeugdtrainers de jeugdrenners begeleiden. Het is dus niet direct ‘volle bak’ fietsen. Elke week worden de renners eerder losgelaten om het einde van de training in een wedstrijd te doen uitmonden. Ook tijdens de ‘wedstrijd’ rijden de jeugdtrainers mee, met name om de nieuwe jeugdrenners tijdens hun eerste wedstrijden te begeleiden. 

Programma

Zondag 3 februari

10.00 uur Nieuwelingen jongens en meisjes plus junioren vrouwen : 45 minuten plus 3 ronden
10.02 uur Junioren heren en dames (beloften/elite/amateur) : 60 minuten plus 3 ronden
11.30 uur Jeugd categorie 1 t/m 7
12.15 uur Elite/beloften/amateurs/sportklasse : 90 minuten plus 3 ronden

 

Zaterdag 9 februari

10.00 uur Nieuwelingen jongens en meisjes plus junioren vrouwen : 50 minuten plus 3 ronden
10.02 uur Junioren heren en dames (beloften/elite/amateur) : 65 minuten plus 3 ronden
11.30 uur Jeugd categorie 1 t/m 7
12.15 uur Elite/beloften/amateurs/sportklasse : 95 minuten plus 3 ronden

 

Zondag 17 februari

10.00 uur Nieuwelingen jongens en meisjes plus junioren vrouwen : 55 minuten plus 3 ronden
10.02 uur Junioren heren en dames (beloften/elite/amateur) : 70 minuten plus 3 ronden
11.30 uur Jeugd categorie 1 t/m 7
12.15 uur Elite/beloften/amateurs/sportklasse : 100 minuten plus 3 ronden

 

Zondag 24 februari

10.00 uur Elite/beloften/amateurs/sportklasse : 105 minuten plus 3 ronden
12.00 uur Nieuwelingen jongens en meisjes plus junioren vrouwen : 60 minuten plus 3 ronden
12.02 uur Junioren heren en dames (beloften/elite/amateur) : 75 minuten plus 3 ronden
13.30 uur Jeugd categorie 1 t/m 7

 

Mocht het dermate slecht weer zijn dat het niet verantwoord is om de wedstrijd door te laten gaan dan laten wij dit zo spoedig mogelijk vooraf weten. Weersomstandigheden kunnen ons ook nopen om niet het voorgestelde parcours te laten afwerken doch kan in kader van veiligheid (gladheid) besloten worden om alleen de buitenring te fietsen!
Zie ons infokanaal Facebook Wcl Bergklimmers of deze website!

 

Limburg Cycling Chrono Trofee

Op woensdag 24 april 2019 organiseert Wcl Bergklimmers voor de 2e maal een individuele tijdrit in het kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee op het Tom Dumoulin Bike Park.

Aan deze individuele tijdrit kunnen renners/rensters met een KNWU-licentie deelnemen vanaf jeugd meisjes categorie 6 en jeugd jongens categorie 7.
Verder nog nieuwelingen, junioren, beloften, elite, amateurs, masters heren / dames. Ook staat deze tijdrit open voor KNWU-basisleden, Renners uit het buitenland aangesloten bij UCI bonden en NWB Amateurs en Masters.

Deze spectaculaire tijdrit bevat tot 2 maal toe zowel de kasseienweg met een maximale helling van 7% als de steile klim van 22%. De steile klim wordt aangereden vanuit oost wat betekent bijna stilstand onderaan deze helling! Een afweging tussen een tijdritfiets of de conventionele fiets met opzetstuur zullen menigeen gaan maken. 

De tijdrit bestaat verder uit brede asfaltwegen waarbij een gedeelte van het parcours de asfaltweg in 2x 3 meter breed wordt gedeeld.
Ook 400 meter klinkers maakt deel van het tijdritparcours uit.

Het parcours is 3,8 km lang die 2x wordt afgelegd, derhalve een totale afstand van 7,6 kilometer.

De finishstraat zal in 2 delen met pionnen worden afgezet waarbij de deelnemers bij het ingaan van de 2e ronde de linkerzijde van de finishstraat berijden en bij finish van de tijdrit het rechtergedeelte van de finishstraat berijden. Ter hoogte van de start zal de 8 meter brede finishstraat in 3 delen dan zijn opgedeeld, de eerste 25 meter een startstrook na de start van zo’n 1,5 meter breed en daarnaast de rijwegen van elke 3,25 meter breed. Na 25 meter komen de rijbanen van de starter en diegene die de 2e ronde aanvangt tezamen. De finishstrook zal van 3,25 meter vernauwen naar uiteindelijk 1,5 meter op het uiteinde van de finishstraat. Daar verlaat de finisher bij de 1ste bocht na de finish het parcours!

De scheiding zal met waarschuwingsborden worden aangegeven doch ook de tijdrijder/tijdrijdster zal hier moeten opletten!

De start van de eerste renner zal circa 18.45 uur plaats vinden waarna per minuut een nieuwe deelnemer mag vertrekken. Er is goede baanverlichting zodat invallende duisternis niet van invloed hoeft te zijn. 

De start zal doorlopend zijn. Doordat er 2 ronden gefietst gaan worden zullen regelmatig renners kort bij elkaar in de buurt fietsen. Ter constatering mogelijk stayeren zal het tijdritcircuit door 5 juryposten worden bezet die samen het gehele circuit kunnen overzien. Bij constatering stayeren zal de jury hiermede rekening gaan houden.

Het warmrijden op rollen / plaatsen van tenten kan geschieden direct na binnenkomst circuit nabij de poort. Daar is een groot stenenplein waar meer dan voldoende ruimte is voor iedereen. Aub niet op de parkeerplaats, deze svp voorbestemmen voor alleen het parkeren van de auto’s!

Inschrijving voor deze individuele tijdrit via website www.lcctrofee.nl tab programma. Keuze maken vervolgens voor de tijdrit Tom Dumoulin Bike Park en klikken op Registreer nu vervolgens naar Inschrijving gaan en bij Qty op de plus klikken. Vervolgens knop Checkout en invulformulier invullen en versturen. Ten laatste de betaling uitvoeren. Dan is de inschrijving rond. Rugnummers afhalen direct nabij start/finish Inschrijftent. Daar dienen de rugnummers ook weer ingeleverd te worden.

De prijsuitreiking van de tijdrit zal nabij de Inschrijftent plaatsvinden.

Deze Individuele tijdrit is de 1e tijdrit in de cyclus van 4 tijdritten in kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee en is daarmede de opener. Voor inschrijving van de overige tijdritten zie www.lcctrofee.nl

Wij wensen iedereen heel veel plezier en succes toe!

Organisatie Limburg Cycling Chrono Trofee Tijdrit Tom Dumoulin Bike Park

 

 

Parcours

 

 

Boels Ladies Tour

1 sept Boels Ladies Tour voor nieuwelingen-meisjes (onderdeel van een 2-daagse) en voor junioren-dames (onderdeel van een 3-daagse).

Verdere info volgt nog!