Top klasseringen voor Bergklimsters in Lommel (B)

Zaterdag waren junior dame Lieke Janssen en nieuwelingen meiden Iris Timmermans en Femke Gort afgereisd naar Lommel (B). De omloop bestond uit een ronde van 5,6 km, 9 ronde voor de nieuwelingen en 12 voor de junioren.
Toen de junioren 3 ronde hadden gereden werden de nieuwelinge dames zo’n 40 seconde voor de junioren op het parcours los gelaten. In ronde 6 hadden de junioren de nieuwelingen bijgehaald en was er een groot peloton.
Er waren diverse aanvallen, waaronder een ontsnappingspoging van Lieke, maar geen renster wist te ontsnappen. Na de aanval van Lieke wisten o.a. de Bergklimsters elke aanval te pareren.
De versnellingen waren een renster of 10 te machtig waardoor er een groep van 45 renster de laatste ronde in ging. Vanuit een meegaande bocht belande de dames in de finish straat voor een lange sprint. Iris sprintte naar een 5e plek bij de nieuwelingen, Lieke wist naar een mooie 3e plek bij de junioren te sprinten en Femke liet alle nieuwelingen dames achter zicht en ging er vandoor met de winst.