Afgelopen zaterdag vertrokken de nieuwelingen Sep van Bommel, Lars Rouffaer, Radan Adriaans, Jeunke Timmermans, Yannick Rosier en Finn Roumen om 9:30 uur naar Emmen om mee te doen aan de Omloop van de Kleine Hein. Met een temperatuur van bijna 25 graden kon het niet anders dan een mooie koers worden.

Na de neutralisatie ging het gelijk al mis met een val partij waarbij aantal Bergklimmers, waaronder Sep, Radan en Yannick betrokken waren. Jammer genoeg was hiermee de wedstrijd voor Sep gelijk voorbij. Yannick en Radan konden hun weg nog wel vervolgen echter wel al op een achterstand. De overige Bergklimmers zaten netjes in het peloton.

Bij eerste doorkomst was er gelijk sprint (21,1km) waarbij Lars vierde werd al leverde dit verder niets op. De overige renners zaten nog in het peloton waarbij alleen Jeunke op dat moment vrij ver achteraan hing.

Bij de tweede doorkomst waren er ondertussen al 3 groepen ontstaan waarbij Finn en Lars nog in de kopgroep zaten, Jeunke in de 2e groep en Radan daar weer net achter. Met deze 4 gingen we naar de finish met voor zowel Finn als Lars nog kans op de overwinning. Deze kans werd ook gelijk verzilverd met Finn op een 1e plek en Lars op een mooie 3e plek. Een prachtig resultaat voor de Bergklimmers.

En hoe beleefde onze winnaar de wedstrijd?

Bij neutralisatie zat ik achteraan maar kwam goed naar voren want het is ontzettend belangrijk om goed van voren zitten in verband met de wind. Eerste 20km op plek 15 gezeten. Vanaf 25 km ging het op de kant en zat ik rond de 10e plek maar wel gewoon mee gedraaid. Vanaf ongeveer 500 meter voor de finish ging het lichtjes omhoog en viel het stil. Voor mij het moment om te versnellen en de sprint aan te gaan. Dit heb ik volgehouden tot aan de finish waardoor ik als eerste over de streep kwam. Heel blij met mijn eerste overwinning!“, Aldus een trotse Finn.