Nadat de organisatie ruim 2 weken terug de inschrijving heeft geopend loopt het storm en zijn er inmiddels al 233 jeugdrensters/jeugdrenners ingeschreven. Als organisatie zijn we hier erg verheugd over en zal de Hammer Youth wielerdag ongetwijfeld weer een enorme happening worden. 

Door deze grote belangstelling loopt het aantal beschikbare startplaatsen per categorie wel vrij snel terug. 

Niet alleen in kwantiteit een groot startveld, ook in kwaliteit is de Hammer Youth de testcase voor het Nederlands Kampioenschap jeugd wat 1 week later te Ameide wordt afgewerkt. 

Maar liefst 10 van de 12 Nederlandse jeugdkampioenen zullen aan de startstreep staan. Flore de Groot, Nicole van Sighem, Jinthe Nijboer, Victor Kroesbergen, Megan Arens, Tyler Eyk, Joelle Eenkhoorn, Keije Solen, Jette de Groot en Axel Roks. Ook Belgisch Kampioen Xaydee van Sinaey staat aan het vertrek. Hopelijk weten ook Tim van de Velden en Mathijs de Haan de weg nog naar het Tom Dumoulin Bike Park te vinden zodat alle NK-kampioenen voor de 1ste keer op 1 wielerdag actief zijn.

Ook verschillende 2e en 3e geklasseerden van het Nederlands Kampioenschap jeugd 2018 staan aan het vertrek zodat met de kasseienweg in het verschiet het een ware afvallingsrace beloofd te worden.

Organisatie Hammer Youth 

Foto van Miranda Nomden