28-08-2016 JEUGD |

Omdat er in Nederlands Limburg niet zoveel jeugdwedstrijden meer zijn steken steeds vaker de jeugdBergklimmers de grens over naar buurland Belgie.

Vandaag waren Radan Adriaans, Joris van der Niet en Lars Rouffaer present in Mal-Tongeren, juist bij Maastricht over de grens.
Een wedstrijd over 25 kilometer, in de hitte geen gemakkelijke opgave.

De jeugdBergklimmers waren steeds in de kop van de wedstrijd terug te vinden en trokken regelmatig het peloton uit elkaar waardoor hier en daar wat gelosten te noteren waren.
Met name Lars en Radan waren bij elke ontsnapping van betekenis terug te vinden en ook Joris was er regelmatig bij.

Af en toe een vermetele poging van een ander maar dat werd gemakkelijk door ons jongens gepareerd.

Het kwam dus aan op een groepssprint doch in de laatste ronde werd Radan door een bruuske uitwijkbeweging van een ander verrast en raakte betrokken in de valpartij.

Joris en Lars nog in de eerste groep die in de laatste ronde door Lars uiteen werd getrokken waardoor er nog 5 overbleven. Lars ging vanuit de bocht zelf nog de sprint aan en won afgetekend. Van harte gefeliciteerd Lars!
Joris werd 5e, een prima prestatie.

Radan was een aantal schaafwonden rijker, en de fiets kapot helaas.

In het Belgische Cheratte wist Scarlett Souren de 2e plaats in de wedstrijd te bemachtigen, een mooie podiumplaats erbij!
Nadere gegevens ontbreken nog.

In Utrecht hadden ook enkele jeugdBergklimmers gefietst.
In categorie 1 werd Sjoerd Spanjaard 10e en Sander Tullemans 12e. In categorie 2 Jules van Neer 7e en in categorie 6 Finn Roumen 27e.

Jeugdcommissie Wcl Bergklimmers