Onze jeugdleden hebben zondag de volgende wedstrijd in de Toma Cycles Cup/Limburg Cross verreden. Het parcours in Beegden is normaliter zeer zanderig, maar door enkele zware regenbuien op zaterdag, is de ondergrond een stuk vaster en sneller.

De start bij Jeugd-1 werd gekenmerkt door een valpartij, waarbij ook Sem (10.) en Jesper (17.) betrokken waren. De jury oordeelde meteen dat er een herstart moest plaatsvinden. De herstart verliep goed. Veel renners hadden vervolgens moeite met de zandberg en moesten hier vaak afstappen. Roan (4.) ging er hard hard tegenaan, maar kwam net te kort voor een podiumplek. Thijmen (20.) wist als “nieuwkomer” Tijn (21.) en Ruben (24.) achter zich te houden. Het was voor de jongste renners een pittige dag met veel persoonlijke overwinningen.

Meadow en Danilo vertegenwoordigden de Bergklimmers in categorie Jeugd-2. Zij kwamen op 5de respectievelijk 26ste plaats binnen. In Jeugd-3 behaalde Nikki de 7de plek gevolgd door Ties (9.) en Sem (12.) Klasse gedaan en nu op naar volgende week in Schweiberg bij Mechelen.

Een impressie van de wedstrijd in Beegden is te zien op de Facebookpagina van Cycling Sem.