Schrijf je in!! 

Op woensdag 24 april 2019 organiseert Wcl Bergklimmers voor de 2e maal een individuele tijdrit in het kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee op het Tom Dumoulin Bike Park.

Aan deze individuele tijdrit kunnen renners/rensters met een KNWU-licentie deelnemen vanaf jeugd meisjes categorie 6 en jeugd jongens categorie 7.

Verder nog nieuwelingen, junioren, beloften, elite, amateurs, masters heren / dames. Ook staat deze tijdrit open voor KNWU-basisleden, Renners uit het buitenland aangesloten bij UCI bonden en NWB Amateurs en Masters.

Deze spectaculaire tijdrit bevat tot 2 maal toe zowel de kasseienweg met een maximale helling van 7% als de steile klim van 22%. De steile klim wordt aangereden vanuit oost wat betekent bijna stilstand onderaan deze helling! Een afweging tussen een tijdritfiets of de conventionele fiets met opzetstuur zullen menigeen gaan maken.

De tijdrit bestaat verder uit brede asfaltwegen waarbij een gedeelte van het parcours de asfaltweg in 2x 3 meter breed wordt gedeeld.
Ook 400 meter klinkers maakt deel van het tijdritparcours uit.

Het parcours is 3,8 km lang die 2x wordt afgelegd, derhalve een totale afstand van 7,6 kilometer.

De finishstraat zal in 2 delen met pionnen worden afgezet waarbij de deelnemers bij het ingaan van de 2e ronde de linkerzijde van de finishstraat berijden en bij finish van de tijdrit het rechtergedeelte van de finishstraat berijden. Ter hoogte van de start zal de 8 meter brede finishstraat in 3 delen dan zijn opgedeeld, de eerste 25 meter een startstrook na de start van zo’n 1,5 meter breed en daarnaast de rijwegen van elke 3,25 meter breed. Na 25 meter komen de rijbanen van de starter en diegene die de 2e ronde aanvangt tezamen. De finishstrook zal van 3,25 meter vernauwen naar uiteindelijk 1,5 meter op het uiteinde van de finishstraat. Daar verlaat de finisher bij de 1ste bocht na de finish het parcours!

De scheiding zal met waarschuwingsborden worden aangegeven doch ook de tijdrijder/tijdrijdster zal hier moeten opletten!

De start van de eerste renner zal circa 18.30 uur plaats vinden waarna per minuut een nieuwe deelnemer mag vertrekken.

De start zal doorlopend zijn. Doordat er 2 ronden gefietst gaan worden zullen regelmatig renners kort bij elkaar in de buurt fietsen. Ter constatering mogelijk stayeren zal het tijdritcircuit door 5 juryposten worden bezet die samen het gehele circuit kunnen overzien. Bij constatering stayeren zal de jury hiermede rekening gaan houden.
Het warmrijden op rollen / plaatsen van tenten kan geschieden direct na binnenkomst circuit nabij de poort. Daar is een groot stenenplein waar meer dan voldoende ruimte is voor iedereen. Aub niet op de parkeerplaats, deze svp voorbestemmen voor alleen het parkeren van de auto’s!

Inschrijving voor deze individuele tijdrit via website www.lcctrofee.nl tab programma.
Keuze maken vervolgens voor de tijdrit Tom Dumoulin Bike Park en klikken op Registreer nu vervolgens naar Inschrijving gaan en bij Qty op de plus klikken.
Vervolgens knop Checkout en invulformulier invullen en versturen. Ten laatste de betaling uitvoeren. Dan is de inschrijving rond.

Rugnummers afhalen direct nabij start/finish Inschrijftent. Daar dienen de rugnummers ook weer ingeleverd te worden.

De prijsuitreiking van de tijdrit zal nabij de Inschrijftent plaatsvinden.

Deze Individuele tijdrit is de 1e tijdrit in de cyclus van 4 tijdritten in kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee en is daarmede de opener. Voor inschrijving van de overige tijdritten zie www.lcctrofee.nl.

Wij wensen iedereen heel veel plezier en succes toe!

Organisatie Limburg Cycling Chrono Trofee Tijdrit Tom Dumoulin Bike Park