Afgelopen zondag stond bij vele Bergklimmers met rood in de agenda geschreven, de laatste wegwedstrijd van 2018 stond op het menu.
De renners kregen op deze zonnige zondag een stevig parcours voor de wielen. De eindstrijd omtrent de bolletjestrui en de laatste race van de Limburg Cycling Jeugd Cup maakt deze dag extra spannend voor de renners, wie mag er komend jaar in de Limburgse kleuren fietsen?

Bij categorie 1 liet Jesper zien dat de bolletjestrui om de juiste schouders zat. Een demonstratie bergklimmen van deze eindwinnaar van de groentrui, de bolletjestrui en ook van het Limburgs kampioenschap kon rekenen op een luid applaus toen Jesper met ruime voorsprong de laatste bocht doorging. Met een stevige vuist in de lucht en een klein traantje vloog Jesper over de finish. Wat een top jaar voor deze “flits” uit Echt. Achter Jesper was het Sem die 4 ronde lang op plek 2 reed maar in de laatste ronde kwam Mats samen met Rune (van twc de Kempen) kort, korter en voorbij. Mats is verantwoordelijk voor het 2de blauwe ‘oude’ bergklimmers shirt op het podium.

Resultaten van alle Jeugd Bergklimmers tijdens de Jeugdronde van Molenberg: (door de renner te selecteren zijn de overige prestatie’s te zien)

Categorie 1

1. Jesper Maassen

3. Mats van Gils

4. Sem Laven

6. Tijn Dewever

7. Ruben Brouwers

Categorie 2

3. Roan Schaefer

7. Thijmen von Lumich

10. Shania Krekels

Categorie 3

4. Sjoerd Spanjaard

8. Meike Frissen

9. Danilo Baidoo

Categorie 4

5. Daan Maessen

9. Meadow Willems

13. Matthew van Rijt

Categorie 5

4. Ties Beckers

6. Nikki Souren

9. Sven Joosten

11. Vince Elzinga

Catergorie 6

9. Sem Maessen

11. Femke Thoolen

15. Lars Dohmen

16. Kay Romers

17. Luuk Verdonck

Categorie 7

4. Bram van Eijsden

5. Sep van Bommel

7. David Bartelet

Met dank aan: Jeroen Laven (verslag) en Theo Oberndorff (foto’s)