02-10-2016 CLUB | Zaterdag 1 oktober nam Wcl Bergklimmers met 3 teams deel aan het Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden te Dronten. In de categorie jeugd cat 5 t/m 7, junioren/nieuwelingen en elite/beloften/amateurs. Helaas moest ons damesteam verstek laten gaan wegens verplichtingen elders (trainingskamp voor het WK te Quatar en blessures).

Op vrijdag 30 september werd naar Dronten afgereisd om de parcoursen aldaar te verkennen. Lange rechte stukken met hier en daar een bocht in het parcours, ideaal voor de hardrijdens onder de wielrenners. Wcl Bergklimmers bivakkeerde met zo’n 30 personen, renners/kader/begeleiding, in het Recreatieoord Veluwe Strandbad te Elburg zo’n 12 km van Dronten vandaan.
Daar sliepen de 3 ploegen in huisjes waarbij elk team met kader voor zichzelf zorgde.

Ankie en Herman Smeets namen ondertussen alle renners onder handen, een geweldige massage viel hun ten beurt en met name de jeugdrenners waren dit in het geheel niet gewoon en voelden hun benen niet meer toen ze van de massagetafel afkwamen. Helaas was Martijn van Merode in de nacht ziek geworden en moest ter plaatse blijven. Heel erg jammer voor Martijn en zijn ploeg bij de elite/beloften/amateurs. Temeer omdat ook Kaj Verhaegh in de week voorafgaand een blessure had opgelopen waardoor hij ook niet kon vertrekken.

Om 07.00 uur stonden Ron Drent, Roger Verhaegh en Herman Smeets reeds paraat op het centraal plein nabij de start waarbij de grootste clubs mochten plaatsnemen. Voor de Bergklimmers werd eveneens een toelating afgegeven ondermeer wegens het 75-jarig bestaan. Waarvoor dank, want nu konden we perfect met de teams en ploegleidersauto’s het programma afdraaien. Wederom hadden we van Ron for Run (Ron van der Sluijs) zijn tenten mogen lenen en eveneens van Pascal Hensels, waarvoor onze dank. Hierdoor hadden we een heus tentendorp kunnen opbouwen waardoor al onze teams en supporters mooi plaats in konden nemen.

Ons jeugdteam was als 1ste aan de beurt. Radan Adriaans, Joris van der Niet, Lars Rouffaer en Finn Roumen beten namens de Bergklimmers het spits af. Dit deden ze geweldig goed, een 13e plaats in het eindklassement waarbij ze onderweg nog 1 ploeg inhaalden. De jongens behoren dit jaar nog tot de categorie 6 maar mogen volgend jaar in categorie 7 nog eens terugkomen in deze wedstrijd! We zijn benieuwd.

De junioren/nieuwelingen ploeg van dit jaar was geheel onervaren. De meeste jongens zijn eind vorig jaar of dit jaar pas begonnen met wielrennen en dan gelijk het NCK. Omdat vorig jaar de Bergklimmers-ploeg een geweldige uitslag hadden gereden, 7e, mochten ze in de top van het klassement starten. Zoals verwacht zouden verschillende ploegen hun inhalen gezien daar het niveau van 2e jaars junioren eerlijkheidshalve beduidend hoger lag. Desalniettemin werd er met vertrouwen gestart en de trainingen hadden hun effect gehad. De vier bleven tot 4 km voor het einde bij elkaar, daarna moest 1 renner helaas de rol lossen. Maar deed nog een grote lange beurt voordat hij pieredood eraf ging. Met een laatste krachtinspanning eindigden de jongens uiteindelijk als 36ste in het klassement.

Om 14.45 uur het laatste team van de Bergklimmers, de elite/beloften/amateurs. Een zware opdracht met 3 1ste jaars beloften en 1 amateur. Martijn was dus helaas ziek geworden en werd node gemist.
Hier wel veel ervaring bij de 3 beloften doch de 2 renners die werden gemist liet zich duchtig voelen. Ook een lange ploegentijdrit, maar liefst 54 km diende te worden afgelegd. Toeti kapoeti werd de finish bereikt waarbij 1 van de renners direct na de finish de man met maar liefst 2 hamers tegenkwam. Hij moest van de fiets gehaald worden, krampen tot achter zijn oren. Het teamresultaat was naar vermogen, een 56ste plaats. Volgend jaar hopelijk wat sterker en met 6 aan de start zal de uitslag weer een stuk beter gaan zijn.

De voorzitter Jo Smeets en secretaris Perry Adriaans waren vol lof over de inzet van zovele vrijwilligers deze 2 dagen en trots op de prestaties van de renners. Ook dank aan de supporters om onze renners aan te moedigen en onze club- en facilitaire sponsoren die dit allemaal mogelijk maken!

Wcl Bergklimmers zal ook het komend jaar weer aan dit evenement gaan deelnemen met hopelijk weer een damesteam erbij en in principe ook weer het jeugdteam. Toegevoegd aan dit bericht een collage aan foto’s, er zijn op fb nog veel meer terug te vinden bij verschillende deelnemende Bergklimmers aan dit evenement.

Perry Adriaans en Hugo Kamps
WielerTechnischeZaken (WTZ)