04-09-2016 NIEUWELINGEN |

Wederom vlak over de grens bij Maastricht een mooie wedstrijd te Rosmeer Bilzen. In 2 weken tijd 3 koersen in de omgeving van Maastricht, wat een weelde.

Een zeer selectief parkoers vandaag met 39 vertrekkers aan de start waaronder Bowen Adriaans, Cas Hochstenbach en Wesley van Susteren.

Een snelle start en direct rolden er al een paar koppen. Onze jongens mooi voorin.
Na 2 ronden echter voor Bowen te snel, hij moest ook lossen.

Elke ronde waren er gelosten te noteren maar Cas en Wesley zaten er nog steeds bij, bij de laatste 16 renners aan kop van de koers!
Bowen ondertussen raapte samen met een andere renner steeds renners op en liet ze ter plekke. Hij had duidelijk een beter ritme te pakken als in het begin van de wedstrijd.

Met nog 4 ronden van de 13 te gaan dan toch het lichtje uit bij Cas, kon op het einde van de heuvel net niet meer aanklampen. Doch samen met een achterblijver de ronde erop bijna weer terug in het peloton maar helaas. Cas werd uit wedstrijd genomen, op slechts 25 seconden van het peloton.
Nog erger was Wesley die ook net had moeten lossen, ook direct uit koers.
De jury had besloten om na de kopgroep alles uit koers te nemen.

Hierdoor werd Wesley op een 14e plaats geklasseerd, Cas als 16e en Bowen als 23ste.
Op dit zware parkoers voor onze relatief onervaren jongens mooie resultaten.

O ja, ook nog een foto ‘getrokken’ van de finishlocatie slechts 15 minuten na de koers; niets meer te zien daarvan! Zo kun je ook een koers organiseren.
De speaker deed het met een megafoon vandaag.
Met beperkte middelen kun je ook een wedstrijd organiseren, als er maar koers is.

Ploegleiders Ronald Hochstenbach en Perry Adriaans