Afgelopen weekend waren de nieuwelingen meisjes en nieuwelingen jongens actief bij de meerdaagse van Gotha (D). Een meerdaagse met een sterk international deelnemers veld bij zowel de meiden als de jongens. Zo waren er de Duitse nationale selectie, Italiaanse selectie, Poolse teams, Belgische teams en nog veel meer teams aanwezig waaronder dus ook de Bergklimmers met uiteindelijk een 4-tal meiden met 3 begleiders en 6 jongens met 2 begleiders.

De meerdaagse begon op vrijdag. Vol bepakt (fietsen, tassen met sportkleren, tassen met gewone kleren, taxcen, reserve wielen, tenten, etc. etc.) werd er donderdagavond afgereisd naar Gotha, dik 400km rijden, zodat ze goed uitgerust aan de eerste dag konden beginnen.

Op vrijdag werd er gestart met een Proloog om de truien te verdelen. Voor de meiden stonden aan de start Femke Thoolen, Scarlett Souren, Maureen Arens en gast rijdster Silke Blei. Bij de jongens waren het Lars Rouffaer, Radan Adriaans, Joris van der Niet, Shane Barten, Finn Roumen en Sep van Bommel die aan de start stonden.

Zaterdagochtend was het dan tijd voor berg tijdrit van 5km. Helaas was het weer volledig omgeslagen, waar het vrijdag nog droog was kwam er vandaag alleen maar regen naar beneden en was het stukken kouder geworden. De meiden mochten weer als eerste vertrekken met als resultaat een 9e plek voor Maureen, 11e plek voor Scarlett, 18e plek voor Silke en 57e plek voor Femke. Met deze uitslagen kwam ons team op een 5e plek in het algemeen klassement. Hierna was het de beurt aan de jongens. Voor hun het zelfde parcours met als resultaat Lars op een 27e plek, Finn op een 35e plek, Radan op een 48e plek, Joris op plek 104, Shane en Sep op respectievelijk een 127e en 128e plek. Het team stond hiermaa op een 16e plek in het algemeen klassement.

Zaterdagmiddag was het tijd voor de tweede etappe, ook nu weer mochten de meiden als eerste starten. Een mooie heuvelachtige wedstrijd over 38 km (5 ronden in total). Mede ook door het slechte weer werd het een zware wedstrijd voor iedereen. Zowel Scarlett als Maureen wisten een aantal bonificatie seconden te pakken bij de tussen sprints. Scarlett wist uiteindelijk zelfs een mooie 5e plek binnen te slepen gevolgd door Maureen op een 10e plek en Silke op een 11e plek. Femke eindigde op een 48e plek maar in dit sterk deelnemers veld is dat nog steeds een zeer mooie prestatie! Het team kwam hiermee op een 6e plek in het algemeen klassement te staan. Na de wedstrijd direct in de verwarmde auto want ze waren door en door koud van de regen. De jongens mochten nu van start gaan, nog steeds regende het dus ook voor hun zou het geen makelijke wedstrijd worden. Met hetzelfde rondje maar wel 3 ronden meer kwamen zij op 60,8 km uit. Ook hier waren er weer tussensprints waarbij alleen Lars bonificatie seconden wist te pakken. Lars eindigde ook het hoogst in de wedstrijd op een 32e plek, Radan op een 104e plek, Shane op een 112e plek, Sep op een 116e plek, Joris op een 118e plek en Finn op een 119e plek. Soms zit het mee en soms zit het tegen, vandaag was zo een dag dat het voor bijna iedereen tegen zat. Snel de opgewarmde auto’s in en aan de begleiders taak om droge spullen aan te leveren en de boel op te ruimen. 

Zondag, de laatste wedstrijd dag. De zon was wedergekeerd maar de wind was nog steeds flink aanwezig. Vandaag stond een etappe op het programma met meer hoogte meters. Ook deze laatste dag mochten de meiden weer als eerste van start. 5 ronden voor een totaal aan 55 km met daarin een flinke klim. In de kop groep zitten Silke, Maureen en Scarlett terwijl in de tweede groep Femke komt te zitten. Helaas pakken we deze keer geen bonificatie seconden bij de tussen sprints maar eindigen we de wedstrijden wel op mooie plekken met Silke op plek 9, Scarlett op plek 12, Maureen op plek 13 en Femke op plek 31. Door deze mooie resultaten eindigen de meiden naar plek 3 in het algemeen klassement voor teams! Super gedaan meiden! De jongens mochten aan de slag voor dezelfde afstand. Finn, met een defecte fiets (kon alleen voor schakelen en achter stond hij op het zwaarste verzet) wist het zeer knap 4 ronden vol te houden in de voorhoede van de wedstrijd. Ook Lars zat constant voorin en wist uiteindelijk als eerste Bergklimmer op plek 30 over de finish te komen. Finn kwam als 74e over de finish gevolgd door Radan op plek 79, Shane plek 90, Sep op plek 93 en Joris op plek 125. Allemaal tot het uiterste gegaan! 

Terwijl de renners nog even konden herstellen kon de begleiding aan de slag met opruimen. De tenten waren ondertussen opgedroogd en konden ingepakt worden. Na een terugreis van ongeveer 5 uur kwamen we om 22:00 aan in Urmond alwaar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Vermoeid maar wel een ervaring rijker gingen ze huiswaarts.