06-08-2016 NIEUWELINGEN | Op zaterdag Bowen Adriaans in het waalse Thimister aan de start. Een mooie ronde van 3 km met flink wat klimwerk.
Bowen deed goed mee in de 1ste 3 ronden en had toen onverklaarbaar een flinke inzinking en loste. Na paar ronden gedubbeld en toen gemakkelijk weer meepeddelend met het peloton terwijl renners losten.
Hierdoor raapte Bowen weer wat andere gedubbelden op en eindigde als 27e in de wedstrijd.

Op zondag bijna alle nieuwelingen in Heerlerheide aan de start. Een van de 5 nieuwelingenkoersen dit jaar in Nederlands Limburg.
Helaas niet veel inschrijvers, 19 renners.
Wel een heel mooi parcours van bijna 3 kilometer, prima organisatie ook.

Direct na de start werd Bowen Adriaans gelijk gelost in de afdaling. In de nacht voorafgaand regelmatig wc-bezoek had hem geen goed gedaan. Bowen reed wel gecontroleerd de wedstrijd als 18e uit, ziek was hij niet.

Na 1 ronde wel het veld geheel uit elkaar waarbij Kevin Arrammach en Cas Hochstenbach zich in de kopgroep bevonden en Maxime Bult in de groep daarachter.
Het rondje was toch wel slopend want de groepen vielen verder uit elkaar waarbij Cas als eerste de kopgroep moest laten gaan. Niet gek, want de avond tevoren pas terug van vakantie gekomen.
Cas hield wel mooi tempo waardoor hij als 11e de wedstrijd beeindigde.

Maxime ondertussen mooi aan kop van de 2e groep maar een versnelling daaropvolgend werd hem teveel en eindigde als 16e.

Kevin moest de kopgroep helaas 2 ronden voor het einde laten gaan maar kon wel als 1ste daarna de finish passeren op een 10e plek.

De nieuwelingen hadden actief gekoerst en hopelijk kunnen ze deze lijn de komende weken voortzetten. Bowen beterschap gewenst.

Ploegleider Ronald Hochstenbach en Perry Adriaans