17-04-2016 | Klassieker Rund um Düren, de mooiste klassieker van het jaar, voor velen, stond vandaag op het menu. 4 Bergklimmers stonden aan het vertrek te weten Bowen Adriaans, Kevin Arrammach, Luuk Herben en Cas Hochstenbach. Luuk in zijn shirtje van zijn Belgische ploeg.

Het grootste obstakel deze dag leek wel het vinden van de locatie! Daar waar de meeste begeleiders uitgingen van Duren en de navi naar de juiste weg wees, was niets te zien? Andere weg intikken en de andere kant van de stad gedirigeerd, ook niets. Bleek het een dorpje verderop te zijn, Kreuzau, met dezelfde straatnamen. Het was niet erg gezellig mag ik je wel zeggen. De ploegleider was overigens niet de enige, het waren hordes mensen. Goed om te onthouden voor volgend jaar!

Terug naar de wedstrijd, een fantastisch parcours door de Eifel over mooie brede wegen en flinke lange klimmen erin. Dat was spek voor de bek van Luuk en samen met nogal wat andere Nederlanders uit de Volhardingploeg te Utrecht werd het veld helemaal uit elkaar getrokken. Overigens geen groot veld, slechts in de 50 vertrekkers doch de kwaliteit was goed.

Na zo’n 30 km koers kon de balans opgemaakt worden, Luuk in de kopgroep, Cas op zo’n 3 minuten, Bowen 1 minuut erachter en Kevin helaas uit koers geraakt door o.a. een afslag te missen. Gelukkig kwam het nog goed met Kevin en heeft nog wat extra km’s gemaakt door terug naar Duren te fietsen. 10 km verder was het ook gedaan met Bowen wegens te grote achterstand uit koers. Ook Bowen is verder gegaan op zijn eigen snelheid samen met een andere renner en nog wat extra km’s gepakt voor de volgende wedstrijden.

Cas had een mooi tempo gepakt en was bezig met een individuele tijdrit die hij op de eindstreep voltooide. Cas had de koers uit kunnen rijden, een mooie prestatie! Want zoveel renners waren er niet gefinisht.

Luuk zat daar een aantal minuten voor, door de harde wedstrijd kwam Luuk met 4 Volharding-renners voorop te zitten. Slag om slinger demarrages van de Volharding-boys en ten laatste wist Casper van Uden dan weg te rijden, een veelwinnaar. De overigen bij Luuk in het wiel, daar was niet tegen te rijden.

Op de eindstreep wist Luuk dan toch nog 3e in deze klassieker te worden, een geweldige prestatie. Gefeliciteerd Luuk!

Al en met al weer mooie ervaringen voor de mannen, as zaterdag 23 april de volgende klassieker.

Ditmaal in België, GP Juul Marinus

Ploegleiders Glenn Hool en Perry Adriaans