22-05-2016 NIEUWELINGEN – verslag Ronald Hochstenbach | 3 Bergklimmers aan de start in Kortessem, Mab40 klassement wedstrijd over 66 km. Bowen Adriaans, Kevin Arrammach en Cas Hochstenbach. 34 deelnemers aan de start in gestage regenbuien die het wat triestig maakte. 11 ronden te gaan.

In ronde twee schuift een renner onderuit die Bowen met zich mee neemt. Dit gebeurde voor de ogen van Kevin en Cas. Bowen’s ketting eraf en ook wat fysieke schade (schaafwonden). Bowen op achterstand nog één ronde gereden en toen einde wedstrijd. In ronde twee ontstond als gevolg van de valpartij een kopgroep van 9 renners helaas zonder Kevin of Cas.

Deze 9 koplopers bouwden hun voorsprong steeds uit tot dik 4 minuten op het einde van de wedstrijd. In het peloton sprintte Cas naar plaats 20 en Kevin naar plaats 23.  Cas en Kevin hebben goed voorin het peloton gereden maar zagen geen mogelijkheid om nog samen een uitloop poging te doen.

As zaterdag alle 5 nieuwelingen Bergklimmers (Bowen, Cas, Kevin, Maxime, Wesley) aan het vertrek in de zware klimcriterium te Mechelen.

Ronald Hochstenbach, ploegleider