Afgelopen weekend verreden naast de jeugd ook de nieuwelingen jongens en nieuwelingen meisjes het kasseiencriterium van Eijsden.

Om 15:45 uur vertrokken ongeveer 80 nieuwelingen jongens, waaronder de complete Nederlandse top, voor 19 rondjes van 2.2 km. Het duurde welgeteld 2 ronden totdat de eerste 2 renners uit het peloton vertrokken. Deze werden ook niet meer terug gepakt en zouden uiteindelijk voor de winst gaan. Het gevolg van deze ontsnapping was echter ook dat het tempo de hele wedstrijd heel hoog lag. Er ontstonden naast het peloton steeds meer groepjes en losse rijders. In het peloton zaten Finn Roumen (8e), Lars Rouffaer (12e) en Juul Thoolen (23e). Radan Adriaans (26e) volgde op enige afstand. De overige renners werden 3 ronden voor het einde uit de wedstrijd gehaald zonder klassering. Toch hebben ook Yannick Rosier, Gebre Swanenvleugel, Sep van Bommel, Jeunke Timmermans en Denzel Verhulst hun best gedaan om het maximale te behalen.

Om 17:00 uur mochten 28 nieuwelingen meisjes van start gaan waaronder Maureen Arens, Scarlett Souren, Iris Timmermans, Indy van Os, Anne Schumacher en Femke Thoolen. Ook zij mochten 19 rondjes afleggen van 2,2 km. Ten opzichten van de jongens was hier een hele tijd een bijna compleet peloton alhoewel dit niet tot het einde zo bleef duren. Uiteindelijk bleef er een peloton over met net geen 19 renners waaronder Maureen Arens (5e), Scarlett Souren (10e), Iris Timmermans (13e) en Indy van Os (18e). In de tweede groep zaten nog Anne Schumacher (19e) en Femke Thoolen (22e). Mooi gedaan dames!