Afgelopen zaterdag was de aftrap voor de nieuweling en junior dames met de eerste wedstrijd van het seizoen in Strijen.

Een mooie omloop van 10 km ongeveer met meestal wind en voor afgelopen zaterdag extreem veel wind gemeld.

Aan start bij de nieuwelingen dames stonden; Maureen, Iris, Femke Gort, Femke Thoolen en bij de junior dames Lieke.

Voor de nieuwelingen dames was de start om 10 uur dus 8 uur verzamelen en vroeg uit de veren om op tijd in Strijen te zijn, gelukkig viel het bij de nieuwelingen met de wind nog enigermate mee. Later op de dag is de wedstrijd van de Elite/Belofte dames naar een ronde stop gezet wegens extreme onverantwoorde omstandigheden. Er was geen neutralisatie dus de wedstrijd ging meteen hard van start. Bij de eerste finish doorkomst zaten Maureen en Iris beide in de kopgroep van 10 en volgende de andere op 2 minuten achterstand.

Bij de 2e passage moest Iris net de kopgroep los laten en Maureen zat nog stevig op haar plek, de andere dames volgende op 3 minuten. Bij de 3e doorkomst was Maureen nog steeds in de kopgroep en volgde Iris op 2 minuten. Voor Femke Gort, Femke Thoolen en Indy viel het doek bij de finish door de achterstand. Naar nog 2 rondes waarin weinig veranderde aan de situatie kwam Maureen in de sprint te nipt als 4e over de finish en eindigde Iris op plaats 18.

Om 12 uur was het de buurt aan Lieke om bij de junioren dames te starten. Echter is ze nog steeds herstellende dus was het naar een ronde over en uit, helaas.

Aan alle ouders bedankt voor de samenwerking ik hoop zo nog vele wedstrijden met jullie te kunnen samenwerken. Op naar de volgende wedstrijd op de kalender in Gent op 31 maart ook weer een omloop.

Verslag: Petra Boels-Hoche, ploegleider
Foto’s: Petra Boels-Hoche, Bart Gort