De nieuwelingen Yannick Rosier, Finn Roumen, Finn Smeets, Radan Adriaans, Gebre Swanenvleugel, Denzel Verhulst en Jeunke Timmermans waren maandag 22 april -2e paasdag- op pad in Gerwen. Een omloop van 4,5 km waar ze 12 keer rond mochten gaan met 58 renners.

Vanaf de start gingen er gelijk een paar renners vandoor die het, zoals later bleek, ook tot het einde vol hielden. Onze nieuwelingen zaten daar helaas net niet bij en voordat men er erg in had was het drietal al op een flinke voorsprong.

Bij de 2e doorkomst zaten alle Bergklimmers nog in het peloton. Bij de vierde doorkomst was er al een groep af waarin Denzel zat. Halverwege koers probeerde Finn vanuit het peloton de aansluiting te vinden bij de drie achtervolgers met daarin ons oud clubgenoot Kalle Petter. Helaas wilde dat niet lukken echter werd hierdoor wel het peloton uit elkaar gereden waardoor Gebre, Finn Smeets en Yannick eraf moeten. Finn Smeets heeft daarna meerdere ronden alleen doorgefietst voordat hij uiteindelijk opgeslokt werd door het groepje waarin ook Yannick zat.

Radan, Finn Roumen en Jeunke konden zich goed handhaven in het peloton waarbij ze alle drie de wedstrijd hard probeerden te maken. In de laatste 2 ronden moest Finn Roumen dit helaas bekopen en werd gelost uit het peloton. Jeunke en Radan konden nog in het peloton mee sprinten voor respectievelijk de 9e en 11e plek.

Uitslag van vandaag:

9e Jeunke Timmermans
11e Radan Adriaans
24e Finn Roumen
29e Finn Smeets
33e Yannick Rosier
41e Denzel Verhulst
49e Gebre Swanenvleugel