09-11-2016 | Graag informeren wij over de laatste ontwikkelingen van de Veilige Wieler Omgeving (VWO). De aanbesteding van het project is in volle gang. Er zijn drie aannemers in de race om het wielercircuit te mogen realiseren.

De aannemers worden uitgedaagd om optimalisaties van het huidige ontwerp aan te dragen. Tevens zullen zij een 3D-animatie ter ondersteuning van het ontwerp aanbieden. De club is betrokken bij dit proces.

Begin januari 2017 valt het besluit, de gemeente bepaalt dan welke aannemer het project mag realiseren. De realisatie wordt eind januari 2017 gestart. Als alles volgens planning verloopt zou het wielercircuit begin mei klaar zijn.

Tijdens het aanbestedings- en realisatietraject van het wielercircuit worden de aannemers gevraagd een conceptontwerp te maken voor een offroad parcours. Dit offroad parcours zal geschikt zijn voor de wielerdisciplines cyclocross en MTB. Er wordt dan onder andere onderzocht of technische onderdelen zoals droppoff, wasbord en rockgarden toegevoegd kunnen worden. De realisatie van dit traject is begin 2018 gepland.

Tenslotte zal ook een multifunctioneel gebouw/clubhome worden gerealiseerd direct naast het wielercircuit. Het ontwerp van het gebouw zal gedurende de realisatie van het wielercircuit gestalte krijgen. Naar verwachting zal de realisatie in de tweede helft van 2017 starten.