Na de herrijzenis van de Bergklimmers, de realisatie van de veilige wieleromgeving Tom Dumoulin Bike Park en de wisseling van de wacht in het bestuur van de Bergklimmers is het nu tijd voor het zetten van de volgende belangrijke stap.

Deze week is door het bestuur van Wcl Bergklimmers het DEVELOPMENT TEAM opgericht!

Dit DEVELOPMENT TEAM zal de beste renners gaan opnemen (Limburg en daarbuiten) op het niveau van nieuwelingen (heren en dames), junioren (heren en dames) en beloften/elite (heren) met als doel de Limburgse Wielersport een flinke impuls te geven.
Hierdoor behoeven de Limburgse Talenten hun heil niet meer buiten de Provincie Limburg te zoeken!
Het DEVELOPMENT TEAM nieuwelingen/junioren zal op het niveau worden gebracht vergelijkbaar met bijv. Cervelo-Goodzo, APB-junior Woman Development Team en Davo (B).

Het DEVELOPMENT TEAM beloften/elite zal een uitgebreide reeks klassiekers in binnen- en buitenland gaan afwerken waaronder een aantal competities.
Ook hier zullen renners uit Limburg en daarbuiten worden opgenomen. Het doel is een blijvende identiteit op het niveau van beloften/elite in Limburg te creeren waar de junioren, die het stapje naar continental teams (nog) niet kunnen waarmaken, zich verder kunnen ontwikkelen.

Voor extra versterking van het DEVELOPMENT TEAM wordt in de komende periode naar verdere financiele ondersteuning gezocht maar vooral ook naar materiaalsponsoren en kennisexperts (op hun vakgebied) die dit nieuw Limburgs initiatief willen omarmen. Eventuele reacties kunt u sturen naar wtz@wclbergklimmers.nl 

Wcl Bergklimmers blijft overigens ook voor de breedtesporters zeer toegankelijk en zij zijn van harte welkom!

In de komende weken/maanden volgt verder nieuws betreffende dit nieuw Limburgs initiatief.

Wcl Bergklimmers
Voorzitter Peter Bouwels