De junioren heren mochten hun kunnen tonen in de Pijl van Heerlerheide.
Een prima georganiseerde koers in een Heerlense volkswijk. Het parcours was 2,2 km lang, in zijn geheel afgezet met hekken en qua parcours iets anders dan vorig jaar ivm bouwwerkzaamheden.

Maar desondanks een mooi parcours met daarin een verraderlijke klim die de renners 27 keer moesten nemen. Deze wedstrijd is de voorlaatste wedstrijd tellende voor het Mabs 40 euregio-klassement.
Melvin Lindelauf leidt dit klassement. Tijdens de wedstrijd zijn er 3 tussenspurts waarin punten en een vergoeding kunnen worden verdiend.

Een kleine 25 inschrijvingen. Van de Bergklimmers junioren waren Niels Peters, Wesley van Susteren en Cas Hochstenbach present.

Na de eerste doorkomst troffen we Wesley van Susteren en Cas Hochstenbach terug in het peloton. Niels Peters reed iets op achterstand achter het peloton.

In de 4e ronde kwamen 2 man voorop te rijden. Daaronder Bas van Belle. Het peloton volgde met daarin Wesley en Cas. Niels reed zogezegd achter de groep.

In ronde zes liep Wesley zijn ketting ervan af. Hij kreeg daarvoor geen ronde vergoeding en kwam dus ook op achterstand.

Tijdens de doorkomst van ronde 11 was Bas van Belle alleen koploper. Hij heeft zijn voorsprong geleidelijk aan uitgebouwd tot 2 min 45 sec en kwam uiteindelijk na 27 ronden solo over de meet.

Een achtervolgende groep van ongeveer 11 renners, met daarin Bergklimmer Cas Hochstenbach hadden dus het nakijken.

Achter deze groep zijn Bergklimmers Wesley van Susteren en Niels Peters solo, en ook nog even samen naar de meet gereden. Niels had echt zijn dag niet maar werd uiteindelijk als 15e geklasseerd. Een positie die eigenlijk ook Wesley moest krijgen echter door de aflopende ketting en een niet werkende transponder is hij als laatste geklasseerd.

In het peloton reed Cas Hochstenbach een prima wedstrijd, telkens alert voorin rijdend, aanvallen van anderen opgevangen en gaten dichtgereden. Hij scoorde ook een derde plek tijdens de eerste tussenspurt, en werd tweemaal 4e tijdens de tweede en derde tussenspurt. In de sprint naar de finish werd 7e. Zijn eerste top 10 klassering in een wegwedstrijd.

Bas van Belle werd dus 1e, voor respectievelijk Dries van Bun 2e, Kristofers Bindemanis 3e en Melvin Lindelauf 4e.