Afgelopen weekend was het teamweekend van de junior/nieuweling dames in aanloop van seizoen 2019. Vrijdagavond zijn ze samen gekomen in Brunssum bij het Europarcs resort Brunssummerheide alwaar een huisje was gehuurd. Bij aankomst was er eerst de presentatie van de definitieve wedstrijdkalender met een paar kleine toelichtingen, daarbij waren ook de ouders uitgenodigd wat zorgde dat het behoorlijk vol was in het huisje. Na het vertrek van de ouders was er nog even vrije tijd en daarna lekker onder de wol want op zaterdag staat de 1e trainingswedstrijd voor 2019 gepland.

Na het ontbijt zijn de dames even voor 9 uur vertrokken onder begeleiding van Gunnar en Pepito naar het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard waar om 10 uur de wedstrijd van start zou gaan. Het weer wilde zaterdagochtend wel enigszins meewerken het was in elk geval droog echter wel windkracht 6. De wind zorgde ervoor dat de wedstrijd niet spannend voor de toeschouwers was echter wel ontzettend zwaar, als je los kwam van het peloton was de wedstrijd over. Maar onze meiden wisten zich over het algemeen zich goed door de wedstrijd tussen de nieuweling heren staande te houden met een sprint finish op het einde. Waarbij Maureen met enige overmacht de 1e plaats wist te veroveren en Scarlett de 2e plaats in ontvangst mocht nemen. Gezien de wind de wedstrijd zwaar maakte en uit oogpunt van veiligheid is na de wedstrijd besloten geen duurtraining meer te doen maar direct terug naar het huisje te fietsen.

In de middag kwam Rob Ruijgh voorbij om de dames het een en ander over wedstrijd voorbereiding te vertellen en verder toe te lichten wat het Rob Ruijgh Development Team inhoud sinds verleden week bekent is gemaakt welke renners/rensters in dat team zijn geselecteerd.

In de avond stond nog een verrassing gepland die de dames allemaal als prettig hadden ervaren.

Op zondag zouden de dames een heuvelachtige duurtraining van 3 uur onder begeleiding van Martijn Kusters gaan doen. Echter de weergoden waren ons niet gunstig gestemd want de regen viel met bakken uit de lucht. Toen hebben we maar het noodplan in geschakeld en zijn we met de meiden gaan zwemmen bij Aquana te Wurselen/Aken en hebben we nog een leuke afsluiting van het weekend gehad. Want om 3 uur stonden de ouders alweer bij het huisje om hun dochters op te halen.

Meiden bedankt voor jullie inzet afgelopen weekend, op naar seizoen 2019. Nu eerst nog de trainingswedstrijden en het LCS weekend en 9 maart staat de 1e wedstrijd op de kalender in Strijen, een omloop waar meestal veel wind staat.