Een drietal weken geleden kregen Mats en Matthew te horen dat zij Tom Dumoulin net als de officiële pers, een aantal vragen mogen stellen tijdens een persconferentie in het Student Hotel (oude Sphinx gebouw) te Maastricht. In overleg met Tom is besloten dat de twee jeugdleden van wcl Bergklimmers die het dichtste bij de verjaardag van Tom jarig zijn naar de persconferentie mogen komen. Op deze dag zal Tom ‘iets leuks’ bekendmaken, maar dat moest tot vandaag dan wel geheim blijven.

Tom Dumoulin wil de Limburgse jeugd in beweging krijgen en besmetten met het wielervirus. Daarom komt hij met een nieuw wielerevenement genaamd “Tour de Dumoulin”. Op 6 oktober 2019 zal de eerste editie van het wielerevenement plaatsvinden. Vervolgens moet het evenement elk jaar de eerste zondag na het WK wielrennen op de weg georganiseerd worden. De Giro winnaar van 2017 wil iets terug doen voor de sport. ,,Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg.”, aldus Dumoulin tijdens de persconferentie.

Naast de mogelijkheid om te rijden over de vaste trainingsroutes van Dumoulin worden op de evenementenlocatie in Maastricht meerdere facetten uit het wielerleven nagebootst. Hierbij valt te denken aan een teambus, een podium, maar ook een materiaalpost.  Daarnaast wordt het wielerdorp nog verder ingevuld met side-events in verschillende thema’s, zoals voedingsadvies, uitleg over verschillende materialen, het onderhouden en schoonmaken van de fiets, het voorkomen van sportblessures etc. Meer informatie wordt later bekend gemaakt op de website van Tour de Dumoulin.

Mats en Matthew zijn tijdens deze persconferentie op de foto gegaan met Tom, hebben zijn handtekening ontvangen, hebben het nieuwe logo onthuld en mochten zelfs zijn echte roze trui dragen. Een behoorlijke belevenis voor deze jeugdige renners. Ook benieuwd naar het lievelingseten van Tom? Kijk naar het antwoord op de vraag van Mats.

 

Matthew vraagt aan Tom hoe hij is begonnen met wielrennen. Kennen jullie ook al het antwoord?

 

 

Tom vertelt over zijn wielevenement Tour de Dumoulin en onthult met de jeugdleden het logo.

 

Met dank aan Maurice en Remko voor de foto’s en verslaggeving.