In Nederland rijden de Bergklimmers junioren de klassiekers en etappewedstrijden in combinatie samen met de Brabantse verenigingen TWC de Kempen en TML Dommelstreek. In de regel met een 6-man sterke selectie, een aantal klassiekers met 3 renners. De etappe-wedstrijd Ster van Bladel met 5 renners. 

Jl zaterdag was de 1ste klassieker Noord-West Overijssel. Omdat Thijs van Beek 1 week eerder ongelukkig ten val was gekomen en daardoor zijn pink gebroken werden 2 Bergklimmers en 1 TML Dommelstreek renner ingezet. Bowen Adriaans, Pieter de Groof en Nick Thoolen stonden om 15.00 uur in Genemuiden aan het vertrek voor een wedstrijd over 118 km. 

In de loop van de dag hadden de nieuwelingen meisjes en nieuwelingen heren al gereden en bekend was dat de koers snel in groepen uiteen zouden vallen. Hierdoor een zenuwachtig begin van de wedstrijd waarbij al snel de nodige valpartijen. Ook Nick en Bowen waren slachtoffer, voor Nick gelijk ook einde koers want zijn derailleurapparaat had mankementen. Bowen stond midden in de valpartij maar had ogenschijnlijk niets bijzonders aan zijn fiets. 

Zo’n 20 km verderop was Bowen weer betrokken bij een valpartij, nu echter net erachter. Hierdoor wel de aansluiting met het peloton verloren en einde wedstrijd. Het zat niet mee.

Pieter nog wel in koers en het peloton viel verder in groepen uiteen. Helaas kwam Pieter wat onverwacht in de verkeerde groep terecht en hierdoor werd de aansluiting met de voorste groep verloren. Uiteindelijk zo’n 15 km voor het einde eruit gehaald met de groep. Van de 150 renners waren er 30 gefinisht in dit slagveld.

De volgende BKT-Team klassieker is op zaterdag 20 april de Arno Wallaard Memorial te Meerkerk.