Deelnemers: Tamara Janssen, Karina Dortu, Harry Schraminee, Jos v.d. Linde, Ron Schetters
Afstand: 175 km, 18 hellingen en 9 km kassei stroken.

3.30 uur de wekker loopt af, vandaag is Ronde van Vlaanderen dag! Na een voedzaam ontbijt in de auto, naar Van der Valk in Urmond vanwaar we gezamenlijk zullen vertrekken naar Oudenaarde.

7.00 aankomst in Oudenaarde, samen met 15.595 andere deelnemers, vervolgens fietsen klaar maken en richting inschrijving voor ophalen startbescheiden.

8.15 we kunnen starten, iedereen is er klaar voor, we gaan het avontuur tegenmoed. Na 8km net voor de eerste beklimming van de dag (de Wolvenberg) de eerste lekke band! Er bleken spijkers op het wegdek te hebben gelegen, zelfs hier zijn er mensen die “anti” wielrennen zijn.

8.25 we gaan weer verder , richting Molenberg, een lange kasseistrook lag er voor ons, en de eerste valpartij was ook een feit. Er probeerde een renner uit het gootje de kasseien op te komen, en kwam ten val, en Ron kon niet ontwijken, en duikelde erover heen. Na controle fiets opgestapt en verder gereden, maar de hand bleef wel erg bloeden. Bij de eerste verzorgingspost maar even naar de EHBO. Met de vinger in het verband kon Ron weer verder.

11.00 de “Muur” van Geraardsbergen ligt voor ons, wat een ambiance, van beneden tot boven staan hier mensen te klappen voor elke toerfietser die hier fietsend omhoog komt. Boven op even een “foto momentje” met de beruchte kapel op de achtergrond.

13.00 we zijn weer in Oudenaarde, de eerste lus hebben we gehad, na de verzorging onder genot van beats van een disc-jockey weer verder, richting koppenberg, hier was het megadruk en de renners werden gefaseerd doorgelaten met groepen van 30 renners, omdat de berg vol was. Allemaal konden we hem fietsend naar boven komen onder luid geroep van “keep right” want het overgrote deel was Engels Spaans en Italiaans.

15.00 de laatste bevoorrading, en nog maar 30 km met de finale. De oude Kwaremont en de Patersberg liggen voor ons. Ook deze overwinnen we al fietsend, vele kunnen dit niet zeggen! Na de laatste helling kregen we nog “vleugeltjes” uitgereikt door het bekende energie dranken merk. Even later was er helaas een tweede valpartij, deze keer was Jos de klos, ook hij kwam ten val door een roekeloze rijder die ineens de rijbaan op kwam, en ten val kwam. Met twee dikke polsen heeft Jos de koers voortgezet.

16.45 de Bergklimmers rollen over de finish, en hebben de ‘Ronde” overwonnen. Na inlevering van het nummer hadden de meeste trek in iets hartigs, en werd er een echte zak Vlaamse friet naar binnen gewerkt.

21.00 we zijn weer thuis, moe maar voldaan, een ervaring rijker, en nog meer respect voor de coureurs.

Ron Schetters