Na de meerdaagse Hartbergerland Radsportwoche die Radan Adriaans en Shane Barten reden was de week erna nog een meerdaagse in Oostenrijk te weten de Radjugendtour.

Lars reed samen met Daan Douven, Dann Gobbels, Niels Luijten en Jochem Widdershoven namens de Limburg Cycling Selectie de meerdaagse. Een aantal dagen wielerwedstrijden in een groot internationaal deelnemersveld. Er worden in 4 etappes in totaal 276 km gefietst worden met 4200 hoogtemeters.

De eerste etappe, de proloog verliep goed. Beste Limburger op een 54e plaats met 10 sec achterstand op de nr 1. Een goed begin tussen al die andere geweldenaren.

Lars kwam in de 2e etappe van de Radjugendtour in de 2e groep van ca. 23 man over de finish achter de kopgroep van 12 renners, met een achterstand van 3.19 minuten. Lars klom in het algemeen klassement naar de 24e plek.

In de 3e etappe reed Lars goed van voren gereden en probeerde af en toe met een groepje weg te komen wat niet lukte. Op 8 km voor de finish was alles nog bij elkaar en zat hij rond de 30e plek toen er een grote valpartij was.
Lars kon overeind blijven, echter reed er iemand van achteren tegen zijn fiets aan. Hierdoor heeft hij lang op een nieuw wiel moeten wachten. Gevolg op 1.30 minuten achterstand binnen gekomen nadat hij in de achtervolging nog veel tijd had goed gemaakt. 50e alg. Klassement.

De 4e etappe was loodzwaar met 4 beklimmingen. Tot 10 km voor de finish kon Lars in de voorste groep meekomen. Lars moest echter op de laatste beklimming van 13% lossen. Wel weer wat opgeklommen in het algemeen klassement naar de 43e plek.

De laatste etappe was er een met weer een aantal beklimmingen. Lars had een paar keer aangevallen maar werd weer teruggehaald. Uitslag vandaag: binnen gekomen in de groep achter de kopgroep van 15 man op de 34e plaats.
Einduitslag: een bijzonder goede 31e plek in een sterk deelnemersveld.

Mooie prestaties van Lars tegen zoveel renners uit landenploegen, van harte gefeliciteerd!