Vandaag reden de Bergklimmers nieuwelingen Radan Adriaans en Finn Roumen samen met Maaslandster-renner Romano Haan namens het district Limburg de klassieker Omloop van Valkenswaard. Dit is een nieuwe spectaculaire klassieker over een aantal gravelwegen, kasseien en klinkers met daartussen asfalt. De gravelstukken waren soms meer dan 1 km lang!

Het beloofde dus een ware slijtageslag te worden en dat werd het ook. Na de 1ste gravelstrook hadden we nog 2 renners bij de eerste 70 renners in het peloton (van de 140), Finn en Radan. Romano zat in een grote groep daarachter. 

Na een dubbele valpartij achter in het peloton was ook Radan het contact met de hoofdmacht kwijt en moest na 60 km uit de wedstrijd. Romano met zijn groep had na 40 km de wedstrijd moeten verlaten. 

Finn was echter mooi mee en was ook 2x bij een ontsnapping betrokken. Een eindsprint moest uiteindelijk de beslissing brengen en daar werd Finn zeer knap 8ste! Trainingslid Lars Rouffaer was overigens 4e! 2 Limburgers weer bij de 1ste 10 in de wedstrijd. 

Van harte gefeliciteerd Finn en Lars!

In Heerlerheide werd het klimcriterium verreden met voor de Bergklimmers aan de start Shane Barten, Max Courage, Yannick Rosier, Juul Thoolen en Jeunke Timmermans. Er werd snel gereden waarbij en kopgroep van 5 het hazepad koos. 3 Bergklimmers Jeunke, Juul en Max in de 2e groep, gevolgd even verderop door Shane en Yannick. Max blies zich op een klim helaas nog op en moest lossen.

In de sprint voor de 6e plek werd Jeunke 10e, Juul 12e. Max werd 18e in totaal, gevolgd door Shane 19e en Yannick 20e.

Ploegleider Perry Adriaans