06-07-2016 DAMES |

De Hel van het Zuiden

Donkere wolken boven Ulestraten…In de verte onheilspellend gerommel…De dag waarop zeven dames van de Bergklimmers dapper ten strijde zouden trekken op een 120 km tellend parcours bestaande uit een lus met twee klimmetjes welke zestien keer afgelegd moest worden. Maaike Brandwagt, Maaike Boogaard, Joyce Arrammach, Edie Barten, Karina Moonen en ik zelf stonden om 13.00 uur klaar om ons te wagen aan ‘De Hel van het Zuiden’, met Karlijn Swinkels in haar klassementsleiderstrui voor ons opgesteld.

Met de intentie vooraan (ín het peloton) te rijden schoof ik de eerste kilometers al ver naar voren. Pas toen de jury naast mij kwam rijden en vertelde dat ik een halve minuut voorsprong had, besefte ik dat ik weg was gereden van de groep en dat ik dit geen drie uur vol zou gaan houden. Dus na vier domme/heroïsche rondjes te hebben afgelegd werd ik ingehaald door enkele snelle dames. Helaas moest ik het eerste groepje laten gaan, maar Karlijn vergezelde mij gelukkig om met het tweede groepje weg te rijden. Met nog 90 kilometer op de teller begon een samenwerkingsverband met leden van onze vijand: de concurrentie. Al begon het bij ieder klimmetje meer en meer te voelen alsof de koers onze grootste tegenstander was…

Inmiddels was Maaike Boogaard niet lekker geworden op de fiets. Toch trapte zij dapper door. Ze heeft zelfs de finish weten te halen en een 26ste plek veroverd. Een topprestatie, wetende dat de helft (!) van de strijders het heeft op moeten geven…Dit gold helaas ook voor onze andere roze meisjes Edie, Joyce, Karina en Maaike.

Karlijn hield dapper stand in het tweede kopgroepje, ondanks haar valpartij van afgelopen maandag. Ik zag haar voor mij uit sprinten naar de finish waar ik als veertiende over de streep kwam. Karlijn heeft een zevende plek behaald en staat hierdoor 2de in het algemeen klassement. Ze mag het (helaas niet roze) shirtje wat haar gelukkig erg goed ( 😉 )staat volgende week weer aan wanneer de roze ridders weer ten strijde trekken!

Vyne van der Schoot