2+3-07-2016 NIEUWELINGEN |

Zaterdag 2 juli stonden er 3 Bergklimmers aan de start van de koers in Herenthout.
Dit waren Bowen Adriaans, Kevin Arrammach en Cas Hochstenbach. 80 deelnemers voor een nieuwelingenwedstrijd over 67,2 km. Deelnemers kwamen uit Denemarken (2), de nationale Turkse selectie nieuwelingen (6 renners) en 4 Nederlanders, allen uit Limburg.
Verder dus heel veel Belgen.

Er dienden 16 rondjes te worden afgelegd. Het inrijden viel letterlijk in het water door een giga hagelbui. Ondanks dat waren Kevin, Bowen en Cas goed van start gegaan. De rondetijden varieerden gedurende de koers tussen de 5,30 en 6,50 minuten.
Het parcours was vlak maar technisch te noemen door de vele bochten, wegversmallingen en ook vluchtheuvels. Dit laatste speelde een rol in het koersverloop.

De eerste ronde volbracht een compact peloton. In ronde 2 sprong een Belgische renner weg en hield dit vol tot ronde 6. Hij sprokkelde wat ronde premies bij elkaar.
In ronde 2 kruiste een coureur vlak voor een vluchtheuvel pal na een bocht voor Bowen en een touché was het resultaat. Bowen viel op zijn toch al niet zo mooi genezen knie en elleboog en geraakte op achterstand. De achterstand liep op en Bowen zag het voor gezien na ronde 5. Hij werd behandeld door de Ehbo waar hem al 10 renners voor waren geweest.
Dat geeft aan hoeveel coureurs in dit technische parcours in aanraking zijn gekomen met het asfalt.

Kevin en Cas reden goed mee in het peloton en waren zelfs af en toe goed van voren te zien. Ronde 6 t/m 9 werden in een groep wat van peloton over was overbrugd.
In ronde 10 ontsnapte 2 Belgische renners die uiteindelijk 6 seconden voorsprong op het peloton hielden en de ereplaatsen 1 en 2 bezetten.
In ronde 14 was Cas betrokken bij een valpartij. Een turk was onderuit gegaan en Cas moest vol in de ankers maar viel uiteindelijk bijna uit stilstand boven op de gevallen Turk. Dat was voor Cas een kussen doch voor de Turk helemaal niet zo fijn.
Cas moest in de achtervolging en kon weer aansluiten bij het op drift geraakte peloton.

Zogezegd behielden de koplopers nog 6 seconden voorsprong en eindigen Kevin en Cas als 38e en 48e deze wedstrijd.
30 coureurs beëindigden de wedstrijd niet. De winnende tijd was 1.44,16 uur met een gemiddelde van 38,63 km/u.

———————————————————————————————

Zondag reed Bowen Adriaans wederom 1 wedstrijd, om de nare smaak van de dag ervoor weg te spoelen en toch weer wat wedstrijdkilometers in de benen te krijgen want het gaat langzamerhand de goede kant op.

Ditmaal was plaats van handeling te Geetbets, maar liefst 4 kilometer verder als de wedstrijd de zondag ervoor in Grazen.
Bijzonder vandaag ook de omlijsting, start bij de ene kroeg, finish bij de andere kroeg. Rugnummers ophalen bij de ene kroeg, inleveren bij de andere.
Ditmaal zelfs een heuse jurywagen als decor maar meest in het oog springend de dikke maserati als juryauto, zie foto. In de geluidsauto voor de koers ook een in het oog springend passagier op de bijrijdersstoel, een herdershond. Moet kunnen in Belgie. Toch ook maar een foto gemaakt.

Kortom, Belgie, het blijft bijzonder maar wel mooi.
Ook een mooi parcours, na de finish direct de bocht om en klim over 2 km naar boven gevolgd door een wel heel erg smalle afdaling en smerig dat die was (zie de foto van Bowen zijn fiets).
Helaas kunnen we wederom kort over de wedstrijd zijn. Goed van voren gereden totdat Bowen weer direct achter een valpartij zat. Hij kon niet wegkomen en daardoor het contact met het peloton verloren.
Flinke achtervolging en terug bij het peloton kunnen komen juist voor de lange klim en weer direct gelost. Na de ronde van 6 km kwam hij door op 35 seconden wat de jury een te grote achterstand vond, einde koers.

Bij elkaar geen gelukkig weekend voor Bowen dus.

As zaterdag 9 juli staan 2 nieuwelingen Bowen Adriaans en Kevin Arrammach aan de start van de Ronde van Twente, een nieuwelingenklassieker te Enter in de buurt van Almelo.
Hopelijk blijven onze jongens gespaard van pech EN valpartijen.
Zondag rijden de nieuwelingen in de klimkoers van Schinnen.

Ploegleiders Ronald Hochstenbach en Perry Adriaans.