08-08-2016  JEUGD | Op dag 2 stonden 2 etappes op het menu, in de ochtend het criterium te Lierop nabij Someren en in de avond een individuele tijdrit in Someren.

In categorie 6 werd direct de vaart er flink ingezet na het startschot. Na 1 ronde het veld al wat uit elkaar getrokken waardoor Denzel wat op achterstand kwam.
De overigen nog in een langgerekt peloton.

Na 3 ronden een demarrage van Finn Roumen aan kop van het peloton! Helaas iets te enthousiast want dit werd cash betaald in de ronde daarna toen hij het peloton moest laten gaan. Inmiddels waren er wel al flink wat gelosten.
Niet veel later raakten ook Joris en Shane op achterstand door het hoge tempo wat werd onderhouden.
Ook 1 leider, Sven Mulder, die het peloton op achterstand zette. Het peloton was inmiddels flink uitgedund naar 15 rijders waarbij nog Lars en Radan.
Lars was zeer actief en sprong regelmatig mee maar kon niet wegkomen. Radan op zijn eigen tactief, van achteruit steeds de gelosten voorbij rijdend.

Helaas lukte dat Radan bij het ingaan van de laatste ronde niet meer. Nog 1 in de achtervolgende groep op de leider, Lars.

De leider bleef weg en won de wedstrijd, Lars kwam mooi als 4e uit de laatste bocht en kwam goed opzetten.
Deze positie kon Lars behouden en finishte als 5e in de wedstrijd. Radan als 13e, Joris als 17e, Shane 21ste, Finn 23ste en Denzel 34ste.

In categorie 7 Jordi Vaassen aan het vertrek. Het snelle vertrek was Jordi helaas nog te machtig maar dat komt nog wel goed.
Soepel pedallerend maalde hij zijn ronden af maar kon helaas het gat naar het peloton niet meer dichten.
Jordi werd 11e in de uitslag.

In de avond werd de individuele tijdrit verreden, hier waren de uitslagen als volgt:
12e Lars
14e Radan
18e Joris
22e Shane
27e Finn
35e Denzel

11e Jordi

Klassement tussenstand:
12e Lars
15e Radan
18e Joris
21e Shane
31e Finn
35e Denzel

11e Jordi

Jeugdcommissie Wcl Bergklimmers