09-08-2016 JEUGD | Vandaag een criterium in Mierlo, zo’n 12 km verderop in het Brabantse land. Met haar typische klinkerwegen en vandaag met dat wat natte weer niet altijd ideaal.

Onze jongens in categorie 6 waren er op gebrand een mooie prestatie neer te zetten na een toch ietwat flauwe dag 2.

En dat lukte goed, onze blauwwitten waren telkenmale heel goed voorin te vinden.
Na de start een peloton met een achtervolgende groep waarbij ditmaal Denzel zijn karretje heel lang kon aanhaken.

Lars, Finn en Joris waren af en toe helemaal in de spits te vinden maar konden niet wegkomen.
Op 3/4 wedstrijd dan toch een breuk waarbij Lars, Finn en Radan zich in het eerste gedeelte bevonden, Shane en Joris in het tweede. Toch kwam alles weer samen.
Nog een paar ronden te gaan en wederom afscheiding waarbij Shane in een achtervolgende groep terecht kwam.
Na een felle achtervolging wist Shane met een andere renner toch nog terug te keren in de hoofdmacht en een massasprint bepaalde de einduitslag.

Hierbij wist Lars een schitterende 2e plaats te bemachtigen. Ook Radan met een 11e plaats, Finn met een 12e plaats zaten voorin. Iets later gevolgd door Joris 16e plaats en Shane 23e plaats. Denzel wist als 34ste de wedstrijd te beeindigen.

Ook Jordi streed weer dapper mee in categorie 7. In deze categorie rijden de grote meneren van Nederland mee waardoor het voor Jordi heel moeilijk is om zijn wagonnetje aan te haken maar hij gaat steeds beter!
Jordi werd 11e in zijn wedstrijd.

Na de wedstrijden nog flinke regenbuien daar in Brabant maar de barbeque later in de avond maakte veel goed!
Morgen een van de hoogtepunten van deze wielerweek, de klassieker in Lierop waarbij alles er op en eraan zit met motoren, ploegleiderswagens, neutralisatie enz. enz.

Jeugdcommissie Wcl Bergklimmers