14-09-2016 DAMES JUNIOREN|

Onze juniorenBergklimsters Karlijn Swinkels en Maaike Boogaard zijn vandaag als 6e respectievelijk als 14e geëindigd op het EK Tijdrijden in Plumelec (Frankrijk).

Publicatie op de KNWU-website: Karlijn Swinkels kwam 22 tellen te kort op het podium bij de junior-vrouwen. De titel ging naar de Italiaanse Lisa Morzenti, die met haar tijd van 19.02 haar landgenote Alessia Viglia veertien seconden achter zich liet. De Française Juliette Labous werd derde op 22 tellen van de winnares. Nederlands kampioene Maaike Boogaard werd veertiende in de continentale titelstrijd tegen de klok. “We hadden ingezet op twee keer top 10 en ik ben dan ook niet ontevreden over de resultaten. Natuurlijk wil je beter, zal het harder moeten om in de toekomst voor de prijzen mee te doen. Maar als je ziet hoe groot het verschil is met de winnares, dan zijn onze rensters op hun waarde geklopt” oordeelde bondscoach Johan Lammerts na afloop. “Karlijn reed een technisch goede tijdrit op een parcours dat glooiend en daardoor lastig is, ook omdat je veel moet schakelen. Ik denk dat zij op haar plaats is geëindigd hier.”

Op de foto beide dames tijdens de voorbereiding in Frankrijk. As zondag nemen zij namens Nederland ook deel aan de wegwedstrijd.

De Bergklimmers wensen hun daarbij veel succes.