18-09-2016 NIEUWELINGEN |

Gelukkig nog een droge dag vandaag in Heerlen, maar na die 30 graden plus van de week toch wel even wennen aan de temperatuur. De zon wilde maar niet doorkomen.

Zware kost vandaag voor de nieuwelingen, de wedstrijd telde dan ook mee voor de klimmertrofee, de finalewedstrijd.
Daardoor ook flink wat vedetten uit Nederland aan de start, de nieuwelingenBergklimmers konden de borst natmaken.

Bowen Adriaans, Kevin Arrammach, Maxime Bult, Luuk Herben, Cas Hochstenbach en Wesley van Susteren stonden namens de Bergklimmers aan de start.

Na een ronde gelijk een splitsing in het startveld waarbij het peloton vooruitstoof inclusief Luuk, dan een 3-tal met Cas en daarna een groep met de andere Bergklimmers erin.
Steeds meer verbrokkeling in het veld in de loop van de wedstrijd. Luuk kon zich mooi voorin handhaven, Cas in het 2e groepje en Bowen moest zijn groep laten gaan na wat te geweldig op kop te hebben gereden.

Voorin het veld verdere splitsing, een 6-tal renners kozen het hazenpad en daarachter de groep van Luuk.
Doordat de kopgroep de rest van het veld 1 ronde lapte en enkele Bergklimmers soms wat langer hun karretje konden vasthaken werd het een erg onduidelijk geheel maar de renners konden in elk geval hun wedstrijd uitdoen.

In de eindsprint reed Luuk nog mooi van zijn metgezellen weg en eindige 7e.
Cas op een 19e plaats. Daarna zouden Wesley en Kevin geklasseerd moeten worden maar door een misverstand of ze nu wel of niet 1 ronde moesten doorrijden zijn ze door de jury op een 25ste en 26ste plaats geklasseerd. Maxime op een 24ste plaats en Bowen op een 25ste plaats.

In dit sterk startveld hadden onze jongens naar vermogen gefietst en weer meer ervaring opgedaan voor het volgend jaar.

Op zaterdag hadden Bowen Adriaans en Kevin Arrammach in Retinne (B) gefietst. Bowen had de pech dat hij in de 2e ronde al in een valpartij belandde (als gevolg van een auto op het parcours). Hierdoor nog een paar ronden kunnen rijden nadat de kluwen ontward was.
Kevin reed op dit zware parcours een heel mooie wedstrijd, enkele keren betrokken bij een ontsnapping wat hij helaas in de laatste 3 ronden moest bekopen middels oa krampverschijnselen en uit koers moest gaan.

Ploegleiders Ronald Hochstenbach en Perry Adriaans