26-09-2016 JEUGD |

Lars Rouffaer winnaar in categorie 6.
4 podiumplaatsen voor de jeugdBergklimmers.

In een zonovergoten Well, Noord-Limburg, was een schitterend parcours door Chris Coolen en zijn medeorganisatoren uitgezet.
Heel het dorp was uitgelopen om de jeugdrenners te zien strijden voor de laatste punten voor het Limburgs Kampioenschap 2016.

In maar liefst 4 categorieen een jeugdBergklimmer aan kop voor de start en in categorie 1 Sjoerd Spanjaard die de leiding deelde.

Sjoerd wist na een enerverende wedstrijd alsnog het Limburgs Kampioenschap naar zich toe te trekken en eindigde in de wedstrijd op een 2e plaats. Sander Tullemans wist een mooie 5e plaats in de wacht te slepen.

Jules van Neer stond onbedreigd aan de leiding voor het Limburgs Kampioenschap in categorie 2 en wist zelf in de wedstrijd als 7e te eindigen. Flin Kalisvaart eindigde als 6e en Matthew van Rijt als 11e.

Ook Nikki reed onbedreigd naar het Limburgs Kampioenschap in categorie 3. Zij reed in Well ook een mooie koers en eindigde als 5e.

In categorie 4 Jarne Vannut aan het vertrek en na een zware wedstrijd eindigde hij als 6e in de sprint met 3.

Ook in categorie 5 een jeugdBergklimmer onbedreigd aan de leiding van het Limburgs Kampioenschap, Scarlett Souren. Zij werd bovendien 2e in de wedstrijd!

In categorie 6 reed Lars Rouffaer het hele veld aan gort. Vertrokken in ronde 3 reed hij de rest op een minuut en won de wedstrijd glansrijk.
Lars won bovendien ook het Limburgs Kampioenschap.
Finn Roumen voor het eerst ook op het podium, 3e.
Radan Adriaans werd 4e, Joris van der Niet 5e, Jeunke Timmermans 10e, Yannick Rosier 15e, Kalle Petter Brodahl Kvam 16e en Denzel Verhulst 19e.

Tenslotte in categorie 7 kwam Martijn Vermeule helaas ten val en moest met een gebroken sleutelbeen de wedstrijd verlaten. Van harte beterschap gewenst Martijn!

De felicitaties gaan uit naar alle jeugdBergklimmers voor hun inzet en plezier die ze dit jaar samen met elkaar hebben gehad tijdens de trainingen en wedstrijden.
Felicitaties aan de Limburgse Kampioenen Sjoerd Spanjaard, Jules van Neer, Nikki Souren, Scarlett Souren en Lars Rouffaer.
Voor Nikki, Scarlett en Lars een continuering van hun kampioenschap een jaar eerder.

Jeugdcommissie Wcl Bergklimmers