26-09-2016 NIEUWELINGEN |

Vandaag 4 nieuwelingenBergklimmers aan het vertrek te Well, Bowen Adriaans, Maxime Bult, Luuk Herben en Wesley van Susteren.

Flink warm in Well, een mooi parcours door het hele dorp en veel publiek. De nieuwelingen vertrokken dan ook als een speer uit de startblokken, ietwat vertraagd vertrek door de huldiging van de divers Limburgse jeugdKampioenen waaronder veel jeugdBergklimmers.
Dat was een goed voorbeeld voor onze nieuwelingen.

De eerste 5 ronden werd het gas helemaal opengetrokken en daardoor verschillende renners die het peloton helaas moesten laaten gaan, waaronder Maxime.

Bowen, Luuk en Wesley reden nog relatief gemakkelijk mee en een echte ontsnapping kon niet worden geforceerd.
Halfweg werd dan toch een flinke snok gegeven met Luuk mooi voorin. Bowen en Wesley lieten zich verrassen door een gaatje in het peloton en reden plotsklaps op een lichte achterstand.
Goed samenwerkend kon het gaatje na 1,5 ronde weer gedicht worden.

Maxime bevond zich ondertussen in een groepje van 6 renners die zo’n 6 ronden voor het einde uit koers werd genomen wegens 1 ronde achterstand. Maxime werd 22e in de wedstrijd.

Het peloton bleef verder bij elkaar en een eindsprint moest de eindbeslissing brengen.
Hierin werd Luuk mooi 6e, Wesley 16e en Bowen 17e.

Al met al komen onze nieuwelingen steeds beter voor de dag en hopelijk kunnen zij deze lijn na een goede winter doortrekken naar 2017.
Daar zal de ploegleiding en trainers hard aan gaan werken.

Ploegleider Perry Adriaans