21-08-2016 JUNIOREN |

Voor de juniorenBergklimmers vandaag een zeer zware opgave in Berg en Terblijt, de KlimClassic in en rondom Valkenburg/Berg en Terblijt met over een afstand van 80 km 2x de Cauberg, 1x de Keutenberg, 2x Bemelerberg, 2x Brakkeberg en 2x de Geulhemmerberg waar ook de streep was getrokken.

Voor de Bergklimmers aan de start Sam Errens en Yves Stevens terwijl Nils Sinschek voor zijn Belgische ploeg uitkwam.

Zoals verwacht al na de 1ste beklimming van de Brakkeberg na 3 km een waar slagveld waarbij de uiteindelijke kopgroep al gestalte kreeg.
Nils redelijk vooraan in het veld, Yves in het midden en Sam door oponthoud als gevolg van een valpartij juist voor hem achterin.
Jammer voor Sam want had een goede cadans te pakken. Zijn groep werd na een paar beklimmingen verder uit de wedstrijd genomen. Volgende keer beter Sam!
Yves zat verder in het veld maar ook voor hem zijn Waterloo juist voor de Keutenberg na zo’n 1/2 koers.
Toch een aardige wedstrijd van Yves want reeds 70 renners waren voor hem al uit wedstrijd gehaald.

Resteerde nog Nils die in de 3e groep terecht was gekomen. Helaas kwam deze groep niet meer terug op de 2e groep die voor de 7e plek reed.
Nils slaagde er nog wel in iedereen uit de 3e groep achter zich te laten door een demarrage uit deze groep in de laatste kilometers.
Hierdoor werd Nils toch nog mooi 38ste.

Bergklimmer John Teheux was als jurylid op de motor ook weer van de partij.

Dank aan de ouders van de renners en vele Bergklimmersupporters langs de kant, Ankie Smeets voor de verzorging en Wim van Duivenbode voor de uitstekende organisatie van deze zware klimklassieker, een UCI-juniorenwedstrijd waardig.

Ploegleider Perry Adriaans