13 en 14-08-2016 HEREN NIEUWELINGEN | Belgie Sint Lambrechts Herk: Deze zonnige en aangename zaterdagmiddag was het decor voor een koers voor de nieuwelingen. Een echte ouderwetse kermiskoers. Langs het parcours snoof je de geur van het frietenkot en de vers gebakken wafels.

80 renners verschenen aan de start waaronder 3 litouwers, 5 Amerikanen, 10 Nederlanders en 62 Belgen. De Nederlands Limburgse inzet bestond uit Sven Hassert, Jordan Habets en onze Bergklimmers Luuk Herben, Kevin Arrammach en Cas Hochstenbach. Luuk had deze week een zware vierdaagse wegwedstrijd in Oostenrijk gereden met zijn Spie Douterloinge ploeg waarin hij met de Europese toprenners in de nieuwelingen categorie heeft gewedijverd. Een 41e plek van de 126 als resultaat. Hulde!

Maar terug naar de koers vandaag. 61 km in 13 ronden stonden geprogrammeerd. In zo’n ronde zat een kilometer lang vals plat stuk, gevolgd door een afdaling en vervolgens door een korte klim.

Kevin en Luuk en Cas hadden een goede start en zaten redelijk voorin in de eerste ronde. Het tempo zat er goed in en dat werd sommige renners al snel teveel. In totaliteit haalden 58 van de 80 renners de finish.

Eigenlijk was het een saaie koers, ook door het hoge tempo. Sporadisch een uitval echter zonder resultaten. Kevin, Luuk en Cas reden de hele koers in het peloton mee. Gevolg was een eindsprint van de 58 overgebleven coureurs.

De wedstrijd werd gewonnen door Arno Waeyaert (B), voor Tibo de Mesmaker (B) en Nathan Rijsdijk (NL). Luuk werd 12e, Kevin 35e en Cas 46e. Het gereden gemiddelde was 40,22 km p.u.!!!

Duitsland Altdorf (Neurenberg):
Bowen Adriaans reed in Altdorf nabij Neurenberg tijdens zijn vakantie een wedstrijd. Het deelnemersveld was niet groot, circa 35 renners maar wel met verschillende toppers uit de verre omgeving met oa de 2e op het Duits Kampioenschap.
Een rondje van 900 meter, 35 ronden, 31,5 kilometer in totaal.

Er werd geweldig geknald, mede ook door de vele premies die te verdienen waren, waarbij de gemiddelde snelheid ruim 43 km per uur lag. Snel werd een kopgroep gevormd van 5 renners, daarachter 3 renners en vervolgens de groep van circa 10 renners waarin Bowen. Voor de rest overal gelosten op het parcours.

Na slopende achtervolgingen tussen de groepen viel de kopgroep uit elkaar en de 2 eersten van de kopgroep achterhaalden de groep van Bowen die ook inmiddels de 3 achtervolgers hadden opgeslokt.
Onmiddelijk weer alle hens aan dek en alles viel nu uit elkaar.
Uiteindelijk reed Bowen voor de 9e plek maar kon zich helaas niet in de sprint voorin melden en werd 15e.

Al met al kunnen we tevreden zijn met de resultaten van onze Bergklimmers dit weekend.

Ploegleider Ronald Hochstenbach en Perry Adriaans