Gisteren hadden onze nieuwelingen Gebre Swanenvleugel, Yannick Rosier, Sep van Bommel, Juul Thoolen, Radan Adriaans, Jeunke Timmermans, Joris van der Niet, Lars Rouffaer, Shane Barten en Scarlett Souren een wedstrijd in het dorpje Kreuzau (D) net naast Düren. Het parcours betrof een rondje van 63 km met bijna 1000 hoogte meters met alleen bij de start/finish vlak. Een wedstrijd gecombineerd met de nieuwelinge dames en heren masters. In totaal stonden er dik over de 100 renners/rensters aan de start. 

Opstellen ging aan de hand van ‘wie het eerst komt’ maar dat was bekend waardoor de Bergklimmers bijna allemaal vooraan stonden bij de start. Na een neutralisatie van 6 km kon het geweld los gaan. En los ging het want bij onze eerste waarneming waren er 4 groepen gevormd met in de kop groep Jeunke, Radan, Lars en Juul. In de 2e groep Sep en Share, de 3e groep Gebre en in de 4e groep Joris en Yannick. Bij de tweede waarneming zat Lars nog in de kop groep. Radan, Jeunke en Juul zaten in tussen in groep 3 en Sep en Shane in de 4e groep. Voor de rest was het toen helaas al afgelopen.

Het uiteindelijk resultaat was Lars op een mooie 7e plaats. In de volgende groep kwam Radan op een 12e plek en Jeunke op een 17e plek. De laatste 2 die mochten finishen waren Juul op plek 25 en Sep, heel knap als eerste jaars nieuweling, op plek 26. Mooi gereden allemaal!