Vandaag mochten wij van start gaan in de Rund um Duren, een klassieker in kader van de Muller Lila Logistic Rad-Bundesliga BDR. De topcompetitie van Duitse klassiekers voor junioren. 

De klassieker werd in combinatie met TWC Maaslandster verreden. 

Om 10.00 uur vertrokken Bowen Adriaans, Max Courage, Nick Thoolen, Maarten de Vries en Jochem Widdershoven voor een zware wedstrijd door de Eiffel. Door een moordend tempo vele lossers direct in het begin en na een poos zat Max hier ook bij. 

N 25 km zware valpartij waarbij Bowen betrokken was. Zijn fiets helaas een flinke klap gehad en gescheurd, wiel dubbel. Omdat er al 1 wedstrijd in de Bundesliga was verreden waren de 1ste 15 plaatsen in de karavaan al vergeven en wij hadden als 4e wagen geloot en dus helemaal achteraan. Hierdoor kwamen we ook veel later bij Bowen en konden we hem zijn reservefiets geven. Na een verwoede achtervolging kwam Bowen terug tot de 4e groep maar toen was zijn liedje ook uitgezongen.

Ook Maarten in een valpartij betrokken maar kon zonder erg verder. Samen met Bowen werd de 4e groep na zo’n 50 km koers uit wedstrijd genomen. 

Even daarna Nick op achterstand. Het peloton was flink uiteen getrokken waarbij Jochem in de voorste gelederen en ook betrokken bij enkele ontsnappingspogingen. Nick werd met zijn groep na zo’n 60 km uit koers genomen. 

Jochem evenwel nog vooraan en in een groep van zo’n 40 renners kon Jochem naar een 27ste plek in de eindstand fietsen. Een hele mooie prestatie van deze 1ste jaars junior!

Volgende week rijden de junioren de Saar-Lux 2-daagse in Schengen en Uberhernn waarbij een enkele junior ipv Uberhernn Nandrin gaat rijden. 

Ploegleiders Rob Ruijgh en Perry Adriaans 

(foto’s van de familie de Vries, waarvoor dank. Foto’s van Jochem en Maarten volgen nog).