09-04-2016 | Een dagje uit met de Nieuwelingen! Zaterdag 9 april stond de volgende klassieker voor onze nieuwelingen op het menu, de Zuiderzeeronde met start en finish te Dronten. Om 5.15 uur ging de wekker, ja u leest het goed, bij de ploegleiders Perry en Ronald om ons tijdig om 6.00 uur te verzamelen.
Om 8.30 uur kwamen we dan in Dronten aan.

Al een drukte van belang en snel de reservewielen inleveren, rugnummers en kaderplaatjes ophalen. Ronald intussen de bidons met drink en energy vullen en de nieuwelingen Bowen, Cas en Wesley zich aan het omkleden, ingesmeerd met de nodige olieen en vervolgens warmrijden.

De start was in de Meerpaal, dat was wel leuk, uit een gebouw vertrekken. Gelukkig niet zo’n hektiek als in Lierop. Nu op basis van loting op het laatste nummer van je rugnummer. Dus de nrs 2 bijv. 2, 12, 22, 32 etc.

Hierdoor mocht Bowen mooi vooraan starten. Wesly ook redelijk. Cas had veel minder geluk, redelijk achteraan.

Het was mooi weer, beetje fris en ook de wind was minder als normaal doch met windkracht 4 goed van de partij!

Na de neutralisatie werd het veld dan losgelaten voor zo’n 90 km koers, erg lang voor de nieuwelingen.
De wind zorgde volgens verwachting een groot slagveld na zo’n 12 km koers reeds.
Waaier 1 kwam ons voorbij (wij stonden daar midden op een recht stuk van zo’n 10 km), waaier 2 van zo’n 24 man, waaier 3, waaier 4 (daar zat Wesley bij), waaier 5 (Bowen zat hierin), waaier 6, waaier 7, waaier 8 (Cas zat hierin), waaier 9, waaier 10, waaier 11 en daarna nog wat enkelen.
Ongeloofelijk wat wind kan doen op een klein stukje weg.

Deze groepen zouden verder ook gaandeweg de koers zo blijven. Bowen kon jammer genoeg waaier 5 niet bijhouden, daarentegen ging Wesley super in waaier 4. Dat was een groep van zo’n 30 man.
Cas raapte met enkele anderen stuk voor stuk renners op en kwam op 1 minuut van Bowen te zitten na zo’n 25 km koers.

Doch na 40 km werden diverse groepen bij Lelystad eruit gehaald omwille van te grote achterstand.
Einde koers voor zo’n 80 man en ook voor Bowen en Cas.

Wesley zat nog in een grote groep en mocht door, de polder in na Lelystad. De hoop was bij ons dat Wesley het ging redden tot minimaal de finish doorkomst op 70 km wedstrijd doch een paar km hiervoor werd ook zijn grope door de jury eruit gehaald.

Hierdoor bleven slechts iets meer dan 40 renners in koers.

Einde aspiraties van de Nieuwelingen-Bergklimmers doch hadden ze weer veel ervaring opgedaan.

Na het omkleden weer snel naar huis omdat de ploegleider om 18.00 uur een ploegentijdrit moest fietsen, wat nog op tijd lukte ook.

Op zondag hadden Bowen en Kevin nog het criterium te Dommelen gefietst. Hier werd knetterhard gereden en beiden bolwerkten het niet na een paar ronden maar doordat ze in goede groepjes zaten konden ze lang in het zog van het peloton blijven.
Hierdoor toch mooie wedstrijden gereden op snelheidsniveau wat ze weer mee naar de volgende wedstrijden kunnen nemen.
Bowen werd 47ste en Kevin 53ste.