03-04-2016 | Gisteren stond de eerste wedstrijd van de clubcompetitie op het programma, de 29ste Grote omloop van de Veenkoloniën in Veendam. Met toch wel aardig wat wind die vrij spel zou hebben in de open velden bereidden we ons voor op een flinke waaier rit.

Dylan had zijn dag vandaag niet en moest het peloton na dertig kilometer laten gaan. Ook voor Brend zat de wedstrijd er op na dertig kilometer vanwege materiaalpech. Dan na zestig kilometer was er een flinke valpartij en meteen werd het gas van voren opengedraaid, het peloton brak hierbij in vier stukken. Helaas zaten Thijs, Kaj en ik alle drie achter de valpartij, hierbij belandde ik in de derde waaier en Kaj en Thijs in de vierde waaier.

Even later na tachtig kilometer moesten Kaj en Thijs de vierde waaier laten gaan en werden ze uit koers gehaald. Op hetzelfde moment moest ik de derde waaier laten gaan en belandde ik in de vierde waaier. Helaas hebben we daarna niet meer de aansluiting met de eerste groep kunnen maken maar werd er gelukkig wel doorgereden. Ik ben uiteindelijk als 89ste geëindigd en reed zo mijn eerste klassieker ooit uit. Zelf tevreden over mijn koers, helaas zat het voor de anderen iets minder mee. Op naar volgende week, de Omloop van de Glazen stad!

Verslag: Giel Meesen