23-04-2016 | Vandaag de tweede duurtraining Wcl Bergklimmers jeugd cat. 5, 6 en 7.

Onder begeleiding van Dylan Drent, Petra Boels, Frank Vermeule en Pepito Boels werd vandaag de tweede duurtraining verreden. De opkomst van de leden was een stuk groter als verleden week, maar liefst 8 kinderen (Finn Canton, Jordi Vaassen, Jop Goossen, Jeunke Timmermans, Sjoerd Veldhuijsen, Finn Roumen, Martijn Vermeule en Demiano Boels) waren vandaag van de partij.

Vandaag was het een combi van afd. weg als ook MTB. Om 10:00 uur werd er gestart voor de 2 uur durende training die vandaag via Einighausen, Obbicht, Grevenbicht, Roosteren, Maaseik en via België weer terug naar Berg aan de Maas, waar met het veerpont weer de oversteek naar Nederlands grondgebied werd gemaakt. Ondanks de weersvoorspelling wisten wij het gedurende de training droog te houden, wat uiteraard de sfeer in de groep ten goede kwam.

Tijdens deze duurtrainingen is het de bedoeling dat ondanks de inspanning er nog gezellig gekletst kan worden en daar maakten de kinderen ook gretig gebruik van. Thema’s als school, gaming, You Tube, etc… passeerden de revue. De eerste kilometers van de training in de richting van Maaseik hadden wij de wind op de kop en moest er stevig getrapt worden. Hier kwam het begrip in een groep rijden als eerste om de hoek kijken. Nadat in Maaseik de terugweg werd ingezet werden de kinderen uiteraard beloond voor hun harde werken met de wind in de rug en hierdoor liep de snelheid al vlug omhoog en konden wij met een mooi tempo in richting van het veerpont bij Berg aan de Maas fietsen.Nadat de oversteek gemaakt was werd er weer koers in richting van Einighausen gezet en mochten de kinderen die nog energie over hadden het laatste stukje tot Einighausen voluit rijden, hierna werd er tot de Sportzone Sittard op laag tempo uit gereden.

Wij als begeleiding mogen met trots zeggen dat ook deze duurtraining zeer goed verlopen is en dat de kinderen zeer actief meedoen.

De volgende week (30-04-2016) zal de volgende duurtraining plaatsvinden en deze keer zullen wij de rustige weggetjes in de Selfkant (Duitsland) gaan opzoeken.

Tot volgende week 10:00 uur Sportzone Sittard.