23-04-2016 | Vandaag aan de start Bowen Adriaans, Kevin Arrammach en Cas Hochstenbach, hetzelfde 3-tal als vorige week in Rund um Duren.
Ditmaal in Belgie, in de streek van Antwerpen.

Een grote ronde van 12,6 km die 5 keer afgelegd diende te worden. Ook een geheel ander soort parcours, asfalt, betonplaten en een stukje kasseien. Ook nog vlak overigens, dit jaar praktisch nog niet gehad.

Zo’n 70 nieuwelingen aan de start en als gevolg van de wind goed opletten wanneer het ‘op de kant’ ging. Onze jongens zaten constant goed voorin, alhoewel het voor de begeleiders regelmatig moeilijk was om Bowen in de groep terug te vinden, verstopt achter de grote jongens.

Regelmatig werd er 1tje gelost, onze jongens draaiden keurig mee tot in de 4e ronde toen Cas er vanaf wapperde toen het op de kant ging. Een klein momentje van onoplettendheid werd Cas noodlottig. Jammer want het was niet nodig.

Kevin en Bowen nog over en terwijl een kopgroep van 6 zo’n dikke minuut in de laatste 1,5 ronde was weggereden en voor de eindoverwinning mocht strijden bracht Bowen Kevin in stelling voor de eindsprint. Dat was goed gelukt want Kevin werd 12e in de eindsprint en 18e in totaal. Een mooie prijs voor de 1ste jaars nieuweling. Bowen reed juist buiten de prijzen en werd 47ste.

Dit weekend een dubbel weekend want morgen rijden de nieuwelingen in Eijsden, de kasseiencriterium. Met de voorspelde regen zal dit een flinke opgave worden voor de heren. Morgen ook Maxime Bult en Luuk Herben aan de start zodat ze met z’n 5-en zijn. Wesley van Susteren is helaas nog ziek.

Ploegleiders Glenn Hool en Perry Adriaans